Građanima će prije izbora „napuniti“ džepove, da bi poslije njih punili svoje

Jučer je predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković najavio izbore koji će se održati u svibnju. Kao prije svakih izbora povećati će se plaće i mirovine, a ovaj put će građani dobiti znatnu povišicu izraženu u koeficijentu 1,4. Ovdje treba objasniti da navedeni koeficijent predstavlja sumu za siječanj, veljaču, ožujak i travanj, te se tako došlo do navedenog koeficijenta.

No već za mjesec svibanj građani će se u lipnju opet vratiti na koeficijent 1,1 što će biti manje za 0,3. Mnogi birači će na ovo nasjesti, ali će poslije izbora progledati i biti veoma razočarani. No tada će biti kasno jer će oni koji će im „napuniti“ džepove prije izbora, nakon njih početi puniti svoje. I tako sljedeće četiri godine, bez obzira tko će biti na vlasti.

Mladi će i dalje napuštati Hrvatsku, a umjesto njih će raditi jeftina strana radna snaga. Od mirovina se neće moći živjeti pa će mnogi umirovljenici, umjesto da uživaju, morati pronaći dodatni posao kako bi eventualno spojili kraj s krajem. Postoji mogućnost da od Hrvata rade samo srednjovječni ljudi u državnim službama jer takve kadrove na zapadu ne trebaju.

I još da kažemo da će birači, između ostalih, moći birati između lopova, lažova, kriminalaca i mafije.

Svaka država ima mafiju, ali samo mafija u Hrvatskoj ima državu!

(R. Tomanić, foto: pixabay.com )