GRAD TRAŽI PROSTORIJE ZA ISPOSTAVU HZZO-a

Na pitanje koje je postavila Ivana Maltarić (HNS) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća, a koje se odnosilo na pomak u otvaranju ispostave HZZO-a, odnosno na pronalaženje lokacije i prostorija za isti, gradonačelnik Dražen Srpak je odgovorio:

„Ima pomaka. Bio je sastanak sa predstavnicima HZZO-a iz Zagreba gdje smo utvrdili da postoji potreba za time. Pet okolnih općina (Sv. Martin, Selnica, Štrigova, Podturen , Mursko Središće ) potpisalo je da će koristiti usluge Zavoda kada se ovdje otvori. Bio bi otvoren svaki dan, a te usluge građani bi mogli dalje koristiti i u Čakovcu. Svaki građanin Republike Hrvatske također bi mogao i kod nas obaviti sve što mu je potrebno.

Lokacija je na neki način unaprijed dirigirana samom vrstom poslova pa se isključivo traži prizemlje sa pristupom za invalidne osobe. Grad takve prostorije nema u svome vlasništvu. Imamo zgradu stare apoteke čija bi obnova jako puno koštala, a sada se njome koriste puhački orkestar, Caritas i folkloraši, a i sam pristup za invalide je teško ostvariti. Druga mogućnost je bivša autobusna postaja gdje smo jednu prostoriju adaptirali baš za tu namjenu, ali kako jedno vrijeme to nije bilo rješivo, dali smo je Udruzi umirovljenika. U razgovoru sam predložio da uzmu onu veliku prostoriju koja sada služi za sastanke i još jednu manju. Tu ne bi bilo nikakvih troškova za Grad, a i prostorije su odgovarajuće. Međutim iz Udruge umirovljenika je stigao odgovor da se oni sa time ne slažu.

 

Sada trebamo naći nove prostorije za koje će Grad očito morati plaćati najam. Minimalna najamnina u centru grada iznosi od 1.500 – 2.500 kn, a to bi u 10 godina iznosilo 250.000 kn što je ogroman novac. Tražimo i dalje i nadam se da ćemo uskoro naći neko rješenje.“ (rt)