Grad nema ingerenciju nad privatnim prostorom – Automat klub legalan je i sa svim potrebnim dozvolama

U Murskom Središću već mjesec dana jedna od neizbježnih tema je automat klub koji se useljava u privatni prostor u zgradi u kojoj je smještena gradska uprava. Komentari su dvojaki. Ima onih koji to podržavaju i govore kako će to unaprijediti turističku ponudu, zaposliti ljude, no većina ipak misli da je sama lokacija automat kluba ili kockarnice, kako to još zovu, neprimjerna ne samo zbog toga što će biti gradonačelniku ispod nogu, nego i zbog prelijepog gradskog parka i znamenitosti koje se u njemu nalaze.

Naime, kako će automat klub raditi od 0-24 sata, postoji mugućnost devastacije od strane razočaranih i pripitih igrača koji će možda izgubili veću količinu novca. To je i prilika gradskim huliganima da u njihovo ime počnu s napadima na park, što su u više navrata učinili novom javnom WC-u. Također su zabrinuti i vrstom ljudi koji će se tu okupljati, pa se tako boje i za vlastitu sigurnost.

Također postavlja se pitanje zašto to Grad nije spriječio? Nekima to nije jasno jer se sjećaju da je privatni vlasnik navedenih prostorija dugo sprječavao Grad da obnovi fasadu na zgradi, a sada bi mu Grad trebao uzvratiti istom mjerom.

Ovdje moramo dati objašnjenje jer se ne radi o istim stvarima. Za obnovu fasade ili bilo kakve vanjske građevinske zahvate potrebna je građevinska dozvola i potpis svih suvlasnika, dok za unutarnje preuređenje ona nije potrebna pa tako ni suglasnost ostalih suvlasnika.

Tako su Gradu Mursko Središće ruke vezane i po tom pitanju ne može ništa učiniti, a još s obzirom da je automat klub prikupio sve potrebne dozvole za svoju djelatnost, njegovo djelovanje biti će legalno i u skladu sa zakonom.

(R. Tomanić, foto TT)