GRAD MURSKO SREDIŠĆE POMAŽE UDRUGE KOJIMA JE DJELATNOST RAD S DJECOM S POSEBNIM POTREBAMA

Grad Mursko Središće već niz godina pomaže, tj. sufinancira rad udruga koje su osnovane u Međimurskoj županiji, a kojima je primarna djelatnost rad sa djecom predškolske i školske dobi sa posebnim potrebama. Radi se o Udruzi za autizam „Pogled“, te Udruzi Prvi korak koja djeluje u predškolstvu. Tako je za udrugu „Pogled“ u 2016. godini isplaćeno 15.602,60 kn, a u proračunu Grada Mursko Središće u 2017. godini osigurana su financijska sredstva za daljnje sufinanciranje udruge za autizam „Pogled“. Udruga Prvi korak sufinancirana je u 2016. godini sa 11.372,97 kn, a također su sredstva osigurana i za sufinanciranje u 2017. godini. Isto tako grad sufinancira asistenta za dijete sa posebnim potreba u jednom od gradskih vrtića, te je u 2016. godini realizirano 3.000,00 kn pomoći, dok je u proračunu za 2017. godinu osigurano 18.000,00 kuna za istu namjenu.

Sa nizom drugih mjera Grad Mursko Središće potvrđuje svoju socijalnu osjetljivost, a pogotovo za najmlađe i djecu, pa se tako sufinancira školska kuhinja, udžbenici u suradnji sa Međimurskom županijom, bilježnice, maturalna putovanja i izleti za djecu roditelja slabijeg imovnog stanja, a također i ljetni odbor za udomljenu djecu. Roditelji djece sa posebni potreba i težim oštećenjima oslobođeni su komunalne naknade, a roditelji djece s posebnim potrebama koji imaju posebne potrebe stanovanja, oslobođeni su kod gradnje takvih objekata 75% iznosa komunalnog doprinosa.

Također kroz socijalno vijeće dodjeljuju se jednokratne novčane pomoći potrebitima, umirovljenici sa područja grada sa mirovinama manjim od 2.000,00 kuna dobili su prigodni božićni poklon u vrijednosti od 150,00 kuna. Grad također dodjeljuje sredstva župnom caritasu koji ih zatim na osnovu svojih saznanja prosljeđuje potrebitima u raznim oblicima.

(GMS, foto Tin Tomanić)

0524