Grad Mursko Središće i ove godine osigurao besplatne knjige i slikovnice za vrtićance i osnovnoškolce

Povodom božićno novogodišnjih blagdana Grad Mursko Središće je, za djecu koja polaze vrtiće i škole na području grada Mursko Središće, osigurao besplatne slikovnice i edukativne knjige.

Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade s područja grada Mursko Središće te se tako sufinanciraju dječji vrtići, sufinanciraju se izleti i maturalna putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, sufinanciranje školske kuhinje za drugo, treće I svako sljedeće dijete u obitelji, sufinanciranje besplatnih udžbenika, kupnja bilježnica i niz drugih programa. Zbog niza aktivnosti s djecom I mladima na području grada Mursko Središće u studenom je Gradu Mursko Središće dodijeljen počasni naziv “Grad Mursko Središće – prijatelj djece”.

Gradonačelnik Dražen Srpak je u srijedu, 19. prosinca 2018. godine podijelio knjige i slikovnice, odabrane prema dobi djece, u Osnovnoj školi Mursko Središće, Dječjem vrtiću „Maslačak“ i Dječjem vrtiću „Pahuljica“. Da je knjiga uvijek dobar poklon, dokaz su oduševljenje i osmijesi mališana i djece.

(GMS)