GRAD MURSKO SREDIŠĆE DOBIVA PRIZEMNI GENERATOR ZA OBRANU OD TUČE

Zbog velikih šteta nastalih prilikom nedavne tuče koja je zahvatila područje Grada Mursko Središće, a koje nije ni na koji način zaštićeno, Grad je uputio Državnom hidrometeorološkom zavodu zahtjev za nabavu prizemnog generatora koji bi štitio navedeno područje.

Odgovor je stigao i u njemu stoji sljedeće:

Temeljem vašeg pismenog upita o mogućnosti dopune sustava obrane od tuče na području Murskog Središća komponentom prizemnih generatora, a slijedom zajedničkog razmatranja problematike operativnog sustava obrane od tuče 20.07.2015. s gospodinom gradonačelnikom Draženom Srpakom , voljni smo po vašem odabiru potencijalne lokacije i poslužitelja (dvije osobe), izvršiti daljnje radnje za uspostavu generatorske postaje.

Navedeno uključuje osposobljavanje poslužitelja za rad i rukovanje instaliranom opremom i sredstvima rada (prizemni generator s kavezom – komplet opreme, radio uređaj s pripadnom opremom, otopina meteorološkog reagensa). Opremu bi osigurali iz naših pričuva. Napominjemo da je za uspostavu generatorske postaje potrebno cca 25.000 do 30.000 kuna.

Po obavijesti o odabiru potencijalne lokacije i poslužitelja službenici Radarskog centra Varaždin obaviti će daljnje potrebne poslove do konačne uspostave generatorske postaje.

Također napominjemo da ove godine nismo zaprimili uplatu financijskih sredstava od Međimurske županije temeljem Zakona o sustavu obrane od tuče.

S poštovanjem, ravnatelj Ivan Čačić

(rt, foto: ilustracija)

Snimka cijelog zaslona 23.7.2015. 210103