Grad Čakovec i Stjepan Kovač udruzi UOLL vratili prostorije, oprostili dugove, dali parkirna mjesta…

Međimurke i Međimurci!

Obavještavamo Vas da je Ovršni ustanak Međimurje od 20.08.2018. godine započeo službeno s radom Radne grupe deložiranih, ovršenih i blokiranih građana, na nivou Međimurske županije.

Već znate i upoznati ste sa situacijom udruge UOLL (Udruga oboljelih od leukemije i limfoma) i Grada Čakovca. Danas je održan sastanak na kojem su sudjelovali zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović, pročelnik David Vugrinec, predsjednik udruge UOLL Emil Vibović i predsjednik Radne grupe deložiranih, ovršenih i blokiranih građana Radovan Preložnjak.

Ovo je primjer kako se može doći do zajedničkog bezbolnog dogovora u kojemu je Grad Čakovec imao puno razumijevanja na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kovačom. Dogovorili smo da se udruga UOLL vraća u prijašnje prostorije, dati će im se dva parkirna mjesta besplatno, Grad Čakovec će ih financirati prema današnjem dogovoru, pomoći će im oko natječaja iz Eu fondova i oprostili su im dug od 28.000.00 kn već 14.03. 2018 godine tako da udruga više nema dug prema gradu Čakovcu.

Ovo je veliki primjer kako smo izbjegli ovrhe, blokade, finu, javne bilježnike, odvjetnike i razne preprodavače dugova. Ovršni ustanak Međimurje apelira i poziva sve građane ukoliko imate probleme vezane uz deložacije, ovrhe i blokade slobodno nam se javite da zajedno pronađemo rješenje. Nemojte čekati zadnji trenutak.

(Radovan Preložnjak, Ovršni ustanak)