Govor saborske zastupnice SDP-a prim.dr.sc. Andreje Marić, dr.med. “Našim sugrađanima je dosta epidemije, pridržavanja epidemioloških mjera…”

U prilogu donosimo govor koji je u Hrvatskom saboru održala zastupnica SDP-a Andreja Marić.

VIDEO:

Poštovani,

Pozivam vas da mi se ovom objavom pridružite u pozivu našim sugrađanima da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera te da se cijepe u što većem broju, ne čekajući jesen. Svima nam je dosta pandemije, osobito nama djelatnicima u zdravstvu, no da bismo se što prije vratili u normalne životne i radne uvjete, nema druge nego prihvatiti cijepljenje kao jedini učinkoviti način za zaustavljanje pandemije COVID-19. Unatoč svim naporima zdravstvenih djelatnika i jedinica lokalne samouprave u organizaciji cijepljenja, još uvijek nije cijepljeno dovoljno građana da bismo mogli pandemiju privesti kraju.

Za saborskom govornicom (snimka u prilogu) iznijela sam koje su greške počinili vladajući kad je borba s pandemijom u pitanju: dvostruka mjerila, krive odluke, greške u radu unatoč upozorenjima struke i oporbe, politiziranje, uključivanje članova stožera direktno u predizbornu kampanju, itd. Sve to zamjerilo se građanima. Povjerenje u institucije i rad Stožera, a time i u samo cijepljenje opterećeno pojedinim aferama se dodatno smanjilo. No vjerujem u odgovornost naših građana, stoga sam kao liječnica argumentima pojasnila da sve studije do sada pokazuju kako je cjepivo neškodljivo, efikasno, te štiti od teških oblika bolesti i smrtnih ishoda. Cijepljenje nije čipiranje, nuspojave su zanemarive u odnosu na korist od cijepljenja, a neće se trebati ni učestalo testirati, što predstavlja i uštedu pojedincu.

Uputila sam poziv i mojim kolegicama i kolegama zastupnicima da se uključe tijekom ustavne ljetne stanke u promociju cijepljenja i u svojim lokalnim sredinama te da surađuju sa strukom: svim našim vrijednim djelatnicima u zdravstvu koji od početka nose teret pandemije na svojim leđima. Pozvala sam i sve medije da nam se pridruže.

Mi u SDP-u ne zagovaramo represiju i prisilu, već nam je cilj čuvanje zdravlja svakog pojedinca, ali i integriteta cijelog javnozdravstvenog sustava.

Stoga, CIJEPITE SE, dragi ljudi!

Prim.dr.sc. Andreja Marić, dr.med.

Zastupnica u Hrvatskom saboru (SDP)