GOSARIĆ PORUČIO MEĐIMURCIMA – MOŽETE MIRNO SPAVATI, STANJE SIGURNOSTI JE DOBRO

Na 8. sjednici Skupštine Međimurske županije na inicijativu vijećnice Josipe Carović, načelnik Policijske uprave Međimurske Krunoslav Gosarić iznio je polugodišnje izvješće o stanju sigurnosti u našoj županiji te ga ocijenio dobrim

Iznoseći konkretne podatke koji su dio službene evidencije i statistike PU Međimurske, Gosarić je stanje sigurnosti ocijenio dobrim. „U prvoj polovici godine nisu zabilježeni teži ekscesi ili kaznena djela koja bi uzrokovala veću uznemirenost građana.“ – rekao je Gosarić. Kako je naglasio bilježi se daljnji pad kaznenih djela, te smatra da će se taj trend i dalje nastaviti, dok posebno dobrim ocjenjuje stanje sigurnosti u prometu, s jednom smrtno stradalom osobom, u odnosu na četiri u istom razdoblju prošle godine. 

Napomenuo je da se bilježi i blagi pad u istraživačkoj djelatnosti, ali tome je uzrok vrijeme koje u kriminalističkim istraživanjima igra važnu ulogu, te očekuje da će se do kraja godine situacija popraviti i na tom području.

Vijećnik Zvonimir Siladi je izrazio zabrinutost zbog povećanja broja napada na službene osobe koja se, kako se čini, ne sankcioniraju odnosno barem ne adekvatno, zaključio je Siladi.

„Unatoč općem mišljenju i dojmu koji vlada moram naglasiti da smo mi jedna od najoperativnijih uprava, da se naši programi prenose u druge uprave, da su naši prosjeci rješavanja slučajeva iznad prosjeka ostatka Hrvatske. Problema će uvijek biti, ali mi ćemo uvijek biti tu i djelovati ćemo sukladno propisima i zakonima.“ – zaključio je svoju analizu Gosarić.

„Ono čemu se nadam je da će se sezonske aktivnosti, a posebice ovakve tijekom ovih mjeseci kada su učestale krađe po poljima, svesti na minimum. Evidentni su problemi posebice kada je u pitanju zakonska regulativa da se krađa do 2000 kuna može sankcionirati samo po privatnoj tužbi. To znači da se u 99% slučajeva ne dogodi apsolutno ništa i to je neprihvatljivo. Puno posla nas očekuje, posebice po pitanju učestalih drskih krađa u posljednje vrijeme.“ – rekao je župan Matija Posavec.

 

                                                                                      http://www.mnovine.hr/