Goričan povodom Dana Općine priprema trodnevni slavljenički program za sve generacije

 

Na samo Ivanje, u petak 24. lipnja započinje obilježavanje Dana Općine Goričan.

Općinski načelnik Emanuel Sinković zadovoljan je što ove godine sve mještane, ali i posjetitelje očekuje zaista bogat program. Osvrnuvši se na prvu godinu mandata, načelnik Sinković naglasio je kako je suradnja s Općinskim vijećem i više nego dobra što potvrđuje i činjenica da se gotovo sve odluke donose jednoglasno, a potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 15 milijuna kuna što su tri godišnja proračuna Općine aktualna uprava u prvih godinu dana zacrtala je put kojim Goričan mora dalje.

-Potrudili smo se pripremiti šarolik program za sve generacije. Siguran sam da će svi koji nas posjete uživati, jer nam druženja i zabave svima nedostaje. Vjerujem da će nas poslužiti i dobro vrijeme i da ćemo se svi, barem nakratko, opustiti uz dobru glazbu, hranu i piće. Pozivam sve da nam se pridruže, bit će nam drago da vas možemo ugostiti – poručio je Sinković.

Prije središnjeg dijela proslave, svečane sjednice Općinskog vijeća bit će održana sveta misa, dok je nakon sjednice predviđeno otvorenje edukacijsko-prezentacijskog centra na Šuderici uz party dance zvijezda 90-ih, Elle, Minee i Ivane Banfić.

Na svečanoj sjednici načelnik će se osvrnuti na prošlo jednogodišnje razdoblje i projekte realizirane u tome periodu kao i na buduće planove. Bit će to i prilika da se Općina dodjelom priznanja najzaslužnijim mještanima zahvali za požrtvovnost, trud i vrijeme koje nesebično daju za dobrobit cijele zajednice.

-Svečana sjednica uvijek je prilika da vidimo što smo od zacrtanog uspjeli realizirati, ali ono što je još važnije, osim pogleda unazad, pogled je u budućnost na koju uvijek gledamo puni optimizma. Osim što smo od preuzimanja vlasti intenzivno krenuli s apliciranjem na razne natječaje kako bi u Općinu Goričan privukli što više europskih sredstva, povećali smo ulaganja u ljude na svim razinama i sa svime time nastavljamo i dalje – kazao je Sinković.

Program se nastavlja u subotu, 25. lipnja. U 10 sati na graničnom prijelazu Goričan u čast Ukrajinaca pogođenih ratom posadit će se drvo, a u 13 sati na Šuderici započinje natjecanje u kuhanju udruga pod nazivom „Kulinarske tajne Gorčkih udruga“ uz pratnju Gorčkih bandista i gostiju iz Mađarske.

Subotnji popodnevni program nastavlja se u 16 sati besplatnom degustacijom hrane koju će pripremati udruge, a uz sportske igre mladih i roditelja proglasit će se najbolji kuhar kao i najspretniji sportskim igrama.

Od 19 sati povodom obilježavanja 25 godina nastupit će Puhački orkestar Goričan nakon čega će sve prisutne do kasno u noć zabavljati Vlado Kalember i Srebrna krila te DJ Alan i band Noćna smjena za warm up i after.

Posljednji dan slavlja Dana Općine, u nedjelju, 26. lipnja starta u 10.30 sati svečanom svetom misom, a potom od 15 sati predviđen je program streličarstva za djecu i odrasle gdje će posjetitelji moći vježbati gađanje na interaktivnim elektroničkim metama. Nastupom mažoretkinja i pripremom međimurske turske kave s rumom i jajem by Mateja Munka od 16.30 sati nastavlja se popodnevni dio programa, a od 17.30 sati predviđena je smotra KUD-ova uz folklor, predstavu i mimohod te nastup tamburaškog sastava Vragolani.

Bogat program kroz sva tri dana dodatno će obogatiti i zabavni park i lunapark za djecu, a iz Općine Goričan pozivaju sve posjetitelje da svojim dolaskom uveličaju ovu trodnevnu proslavu.

foto: Općina Goričan

Vox media d.o.o.
za marketing i komunikaciju
Varaždin