FOTO Pribislavec bogatim programom slavio Dane općine

Bogat program priredili su Općina i udruge žiteljima Pribislavca u čast Dana općine, a raznoliki sadržaji nizat će se sve do nedjelje.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Pribislavca, održanoj 24. kolovoza na tamošnjem aerodromu, prisustvovali su brojni mještani i uzvanici, među kojima izaslanstvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem uz predsjednika i potpredsjednika Skupštine Međimurske županije Dragutina Glavinu i Ivicu Baksu, zatim izaslanik Vlade Republike Hrvatske, preloški gradonačelnik Ljubomir Kolarek i izaslanik Sabora Dražen Srpak, općinski načelnici Nikola Novak, Valentino Škvorc i Franjo Lehkec, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Josip Varga, župnik Marko Rac te brojni mještani.

Župan Matija Posavec čestitao je rukovodstvu Općine, vijećnicima te žiteljima njihov dan, poželjevši im mnogo razvojnih uzleta u razdoblju koje slijedi: „U 22 godine, otkada je Pribislavec općina, dosegnuti su vidljivi rezultati. Svečana sjednica se po prvi puta održava na aerodromu u čemu vidim simboliku razvoja Pribislavca i cijelog Međimurja. Prostor aerodroma je pred obnovom, a čekamo i rezultate natječaja na koji smo prijavili revitalizaciju Feštetićeva kaštela, iznimno važnog projekta za Pribislavec i cijelo Međimurje“, naglasio je župan.

Predsjednica Općinskog vijeća Pribislavca Dina Korent iznijela je pregled realiziranih projekata tijekom zadnje godine dane među kojima su osobito značajni oni vezani uz prometnu infrastrukturu – od rekonstrukcije ulica do uređenja pješačko-biciklističke staze i mosta preko kanala Lateralac. I načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić izrazio je zadovoljstvo razvojnim zamahom svoje općine: „Pred nama su velike investicije poput energetske obnove hangara na aerodromu, projekta koji smo prijavili u Nacionalni plan oporavka i otpornosti, te – u suradnji sa Županijom – revitalizacija Feštetićeva kaštela“, istaknuo je načelnik Ladić.

Svečanost je bila prilika da se zaslužnim pojedincima i udrugama uruče priznanja, te su plaketu Općine Pribislavec dobili  Miroslav Peršić, KUD Kaštel Pribislavec te posthumno Katarina i Antun Belec. Zahvalnice su primili Franjo OreškiNada LehkecVesna TrupkovićŠtefanija Mihalic i Nikola Lesjak.

Zbog uloženog truda i za daljnji poticaj zahvalnice su primili i učenici Kjara OkrešaKaja HorvatZita TomašićVilim OkrešaLea Oršuš i Lana Pavić, kao i učiteljica Željka Obadić.

Svečanoj sjednici posebnu atmosferu darovali su brojni izvođači, od Cecilije Merkač koja je izvela himnu, upečatljivih točki Nele Makar, Beate Bakoš te Franka Baloga, do nastupa mališana iz Dječjeg vrtića Žibeki i tamburaša KUD-a Kaštel – udruge koja će današnjim programom proslaviti 25 godina djelovanja.

Služba za poslove župana)