FOTO Djelatnici Općine Selnica na čelu s načelnikom Ervinom Vičevićem posjetili Popovaču

S ciljem pokretanja kulturne suradnje i povezivanja, u petak 3.2. posjetili smo Grad Popovaču. Pročelnica i službenici Grada na čelu s gradonačelnikom, direktor i tajnica Turističke zajednice Grada Popovača srdačno su nas primili, na čemu im se zahvaljujemo.

Na neformalnom radnom sastanku domaćini su nas upoznali s problemima koje imaju kao lokalna samouprava, no i napomenuli kako u selu Stružec imaju još uvijek aktivnih 56 naftnih bušotina, a renta im čini značajan prihod u gradskoj blagajni.

Nakon sastanka posjetili smo Osnovnu školu Zorke Sever pl. Getz, školu kakve nemaju mnogi veliki gradovi. Matična škola ima i 4 područne škole. Matična osnovna škola broji 470 djece od čega 17% čine Romi. Cijena izgradnje škole je bila 65 milijuna kuna.

Obišli smo i Park prirode Lonjsko polje i Posjetiteljski centar Crna roda Osekovo, čija je izgradnja financirana sredstvima EU.

Za Dane Općine Selnica – Markovo 2023 očekujemo posjet KUD-a Voloder te nastavak kulturne i prijateljske suradnje s Gradom Popovača.

(Načelnik Općine Selnica: Ervin Vičević Foto: Ervin Vičević)