Formirano Zajedničko radno tijelo Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak za zbrinjavanje deložiranih

Inicijativa Ovršni ustanak u borbi za izmjenu nepravednog Ovršnog zakona traži da se izmijeni postojeći, novim pravednijim

U novom zakonu bi iz ovršnog procesa isključili FINU, javne bilježnike, odvjetnike, preprodavače dugova Eos matrix i B kapital jer oni su ti koji u tom ovršnom postupku po postojećem Ovršnom zakonu nabijaju velike kamate na glavnice i tako dug postaje neotplativ.

Postojeći Ovršni zakon tjera građane u iseljeništvo u potrazi za opstankom! U toj svojoj borbi, između ostalog, ostvarili su i sljedeće konkretne i opipljive stvari:

20.08.2018. godine župan Matija Posavec donosi Rješenje o osnivanju i imenovanju Zajedničkog radnog tijela Međimurske županije i Inicijative Ovršni ustanak za raspodjelu proračunskih sredstava iz Županijskog fonda za hitno zbrinjavanje deložiranih u koje se imenuju:

Radovan Preložnjak, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za predsjednika, Darko Sopić, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za člana, Ivan Pavlic, predstavnik inicijative Ovršni ustanak za člana, Josip Grivec, zamjenik župana Međimurske županije za člana, Ana Varga, viši stručni suradnik u Upravnom odjelu za poslove Skupštine i opće poslove, za članicu. (rt)