Ervin Vičević stavio svoj mandat Županijskog vijećnika u mirovanje

Poštovani mještani Međimurja,

Obavještavam da sam danas, 08. 07., svoj mandat Županijskog vijećnika stavio u mirovanje i da na moje mjesto dolazi gospodin Ivan Kolmanić, poznati štrigovski poduzetnik. Jedini razlog stavljanja mandata u mirovanje je taj što držim do svoje dane riječi, a gospodinu Čačiću sam obećao vratiti mandat kada se odlučim za drugu opciju.

Kao vijećnik bio sam aktivan i za svaku sjednicu Županijske skupštinu sam pripremao 2 pitanja, za koja mogu reći da su bila važna za Međimurje. Od svih izdvojit ću 4:

ZAŠTITA ŠUMA – župan prihvatio inicijativu, ali se nikada ništa nije pokrenulo

https://muralist.hr/politika/ervin-vicevic-ponudio-rjesenja-krade-drva-zatrazio-ravnopravnost-medimuraca-kod-placanja-cestarina/

Ovaj prijedlog izradio sam sa strukom i ljudima iz više javnih institucija.

CESTARINE – dan zahtjev Međimurskoj županiji da se zauzme za jeftiniju vožnju cestama, ali taj zahtjev od strane Županije  nismo doživjeli. Krk je primjer kako se očito može. Pitanje je nedavno ponovno postavio kolega Franjo Cimerman, inače izuzetno aktivan vijećnik.

https://www.mnovine.hr/medimurje/drustvo/ervin-vicevic-reformisti-zupanija-se-mora-zauzeti-jeftiniju-voznju-autocestom/

SIGURNOST NA PODRUČJU MEĐIMURJA – načelnik policije, gospodin Sokač, jasno je priznao da nam nedostaje policijskih službenika što je pokrenulo traženje dodatnih djelatnika i na kraju se to i realiziralo.

PITANJE O SMRTI BRANITELJA ALENA TOPLEKA – nakon pitanja svi portali počeli su pisati o tom slučaju odnosno pokušaju zataškavanja tog slučaja.

Bilo je još niz drugih pitanja, za sva više-manje dana obećanja, ali završilo je po onome „obećanje – ludom radovanje“. OŠ Selnica – ugibališta za autobus još nema, OŠ Mursko Središće – dogradnja škole, iako obećan projekt tadašnjem zastupniku gospodinu Draženu Srpaku, također nerealiziran.

Nažalost, od nedavno nema ni javnih prijenosa sa sjednica Skupštine, a prema važnosti, mislim da bi svakako moralo biti. U skupštini ima članova koji su izuzetno aktivni, ima onih koji se jave povremeno, a ima i onih kojima je jedini cilj doći, dizati ruke i uzeti 900 kuna naknade.

Iako sam često znao oštro prozvati predsjednika Skupštine, uvijek nakon sjednice pružio je ruku i nastavili smo dalje kao normalni ljudi. Sva sreća čovjek nije „narcis“ pa političku raspravu smatra normalnim.

HDZ-ovi vijećnici uvijek aktivni s konkretnim pitanjima, ali kolega Ivković je isto pitanje morao ponavljati i tri puta da bi dobio kakav-takav odgovor.

Žao mi je bilo što je Skupštinu svojevremeno napustio kolega Nino Vrhar.

Zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način sudjelovali u radu Skupštine i djelatnicima koji su promptno dostavljali tražene podatke.  Svima želim uspješan nastavak rada, a posebno gospodinu Kolmaniću, kao novom vijećniku.

Na kraju želim da se i izmjene prostornog plana ubrzaju i odrade jer na svim sastancima zaključili smo kako se to u susjedstvu može odraditi za 6 mjeseci,  a kod nas ponovno traje predugo. Mještani dijela Općine Selnica još uvijek su bez televizijskog i mobilnog signala!

Svoj mandat odradio sam maksimalnu aktivno i bez naknade jer na nju nemam  pravo, ali to me nikada nije spriječilo da časnu dužnost vijećnika obavim kako treba.

Pozdrav svima!

Ervin Vičević