ERVIN VIČEVIĆ – ŠANSA ZA SJEVER I MEĐIMURJE

OBRAĆANJE ERVINA VIČEVIĆA KANDIDATA NA LISTI BROJ 2

ŠANSA ZA SJEVER, ZA MEĐIMURJE-LISTA BROJ 2

Poštovane građanke i građani sjevera, poštovane Međimurke i Međimurci,

Neplanirano ulazimo u još jedne parlamentarne izbore pa svima vama želim uputiti nekoliko poruka.

Dobro se sjećamo prošlih izbora i još uvijek pamtimo tko je i što obećavao.

Nameće mi se sasvim jednostavno pitanje: hoćete li ponovno dati glas populizmu, licemjerju, osobnim interesima ili ljudima koji će se svim srcem boriti za naš sjever?

Dali ste glasove onima koji vam nikad nisu vratili za iskazano povjerenje, dali ste nedavno glas za Metković i učinili ga gradom s najviše dužnosnika u vladi i ministarstvima.

Vrijeme je da date glas onima koji se bore za sjever, za Međimurje! Znajte da je glas za reformiste, glas za nas, glas za same sebe!

Možete li vjerovati onima koji obećavaju 180 tisuća radnih mjesta? Vjerojatno računaju  one koji su za njihova mandata otišli trbuhom za kruhom u surovu stvarnost EU.

Tko se jedini glasno i argumentirano usprotivio uzimanju sredstava hrvatskom sjeveru, centralizaciji i nekorektnoj podjeli novca lokalnoj razini? Samo g. Čačić, dok je g. Podolnjak zaboravio na svoje obveze prema glasačima koji su mu dali povjerenje.  Imali smo još nekoliko  međimurskih fikusa  u saboru na koje nije vrijedno trošiti riječi.

Jeste li možda čuli nešto o decentralizaciji, smanjenju nepotrebnih agencija, smanjenju broja uhljeba u javnim poduzećima? Niste, jer oni jednostavno drukčije ne znaju, nego davati lažna obećanja i nagrađivati stranačke poslušnike sigurnim radnim mjestima.

Sjećate se onog otvorenog pisma koje sam pisao ministrici uprave? Puno najava, a na sastanku sa županima fijasko. Nešto ponuđeno, a u stvari ništa. Silne najave promjena, ali niti jedna se nije dogodila.

Zar vam nije dosta da se naš novac i dalje troši za  prodaju alkoholnih pića, u kockarnicama i kladionicama? Želite da Hrvatska i dalje bude “bankomat” ugroženima, a vi i dalje radite za minimalac jer ste vrijedni i živite u “najnaprednijoj” županiji?

Samo sigurna i bolje plaćena radna mjesta jamstvo su pozitivnog nataliteta: rodiljama ne treba milostinja od 1000 eura. Treba im stalan posao na NEODREĐENO vrijeme. Treba im normalan osobni dohodak gdje minimalac iznosi 3500 kuna. Treba trudnice zaštiti od otkaza jer samo radno osigurana i financijski stabilna obitelj  jamstvo je opstanka ovog naroda, ove države.

Koliko godina slušate o europskim fondovima? Još uvijek se mjera 7 za ruralni razvoj nije otvorila ,a na nju čeka stotine projekata: vrtići , kilometri neasfaltiranih cesta, društveni domovi itd. Moram napomenuti kako su neke općine uložile i do 20% sredstava vlastitog proračuna. Poznati smo po  dijeljenju EU novca za poljoprivredu po mjeri 4. poduzećima s jednim zaposlenim aktiviranim netom prije objave natječaja, a akteri i dalje imaju zaštitu jer su politički podobni. Fondove obećavaju od 2014. godine ,a još se nisu otvorili. Kažu “Mi na sjeveru ne znamo nego raditi.” Primjer nesposobnosti, odnosno nerada, svakako su one bale na ulazu u Varaždin koje prijete ekološkom katastrofom. Nema što “sposobnost” na djelu.

Kažu kako je u Međimurju sve lijepo, kako smo mi neka druga Hrvatska. Slažem se da je Međimurje lijepo. Je li lijepo što imamo najmanje plaće u RH? Je li lijepo što nam školovani mladi ljudi ostaju po Hrvatskoj i Europi i ne žele se vratiti doma? Je li lijepo kada malo po malo postajemo manjina, a u stvari smo većina? Hoćete li i dalje šutjeti i trpjeti zlostavljanje manjine nad većinom, a usput se upitajte što će biti s takvim Međimurjem za 20-30 godina. Tko će uopće ostati u njemu? Je li lijepo kada nam se naši mještani javljaju s porukama iz inozemstva: ” Nije tu baš nekaj , ali barem me nitko ne ponižava i maltretira” ili kada vrsni doktor kaže: “Nije mi bio problem u novcu, ali mi je bio problem što nesposobni političari hoće voditi zdravstvo”. Ako vam je to sve lijepo, onda ponovno glasajte za populizam, glasajte za manekene, ali budite svjesni da glasate za vlastitu propast.

Hrvatska više nema vremena za čekanje, za eksperimente, za političku podobnost i poslušnost! Politiku van iz zdravstva, školstva, posebno sudstva!

Lista broj 2 ima spremne projekte, provjerene, odgovorne i dokazano sposobne ljude. Mi ne nudimo bajke, nego spremnost na rad i brigu za vas, vrijedne i samozatajne ljude sa sjevera.

Glasujte za sebe i jedino sebe! Glas za listu broj 2 nije bačeni glas, to je glas za jaki sjever!