Emanuel Sinković kandidat za načelnika Općine Goričan: Glavni prioritet bit će izgradnja sustava kanalizacije

Ime mi je Emanuel Sinković, imam 30 godina i magistar sam ekonomije. Osim formalnog obrazovanja,u Londonu završio program stručnog usavršavanja Ambasade Velike Britanije.

Posljednjih 5 godina radim u Agenciji, na provedbi EU projekata, i to u službi koja trenutno provodi projekte u vrijednosti od 1,5 milijardi kuna na razini cijele Hrvatske.

Aktualni sam vijećnik Općinskog vijeća Općine Goričan, politički aktivan više od 12 godina, član sam nekoliko udruga na području općine te zbog svog posla gdje sam svakodnevno u doticaju s poduzetnicima i mještanima vrlo dobro znam koji su problemi naše općine. Vrijeme je za kapitalna ulaganja i projekte koji će biti na dobrobit svim mještanima Općine Goričan.

Prvi kapitalni projekt za koji ću se zalagati je izgradnja sustava kanalizacije! Do danas nije napravljen ni jedan metar kanalizacije, usprkos tadašnjim obećanjima aktualne vlasti da će gradnja kanalizacije započeti 2018. godine, dok primjerice danas sva okolna naselja odavno imaju izgrađen sustav odvodnje otpadnih voda. Već sam obavio pripremne razgovore na temu izgradnje kanalizacije,a nakon što postanem načelnik, do kraja rujna 2021. g. očekujem odluku i uvjete za kandidiranje i sufinanciranje projekta od strane Europske unije.

Ključne su javne politike i demografske mjere koje će potaknuti mlade na stvaranje obitelji. Lokalna zajednica mora dati svoj doprinos kada je riječ o mladima te poticanju mladih na obitelj. Isto tako, već kreiram nove mjere koje će poboljšati kvalitetu života našim najstarijima.

Sljedeći projekt za koji ću se zalagati je dogradnja i opremanje dječjeg vrtića novim sadržajima koji je odavno postao premali da bi primio sve najmlađe žitelje općine i omogućio im da polaze vrtić i predškolski odgoj. To planiram učiniti uz pomoć Mehanizma za oporavak i otpornost koji je dostupan na korištenju državama članicama EU do 2023. godine, dok je prihvatljivost troškova moguća do 2026. godine.

Imam spreman program namijenjen razvoju poduzetništva s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u našoj općini. Moramo poticati razvoj poduzetništva kao preduvjet razvoja gospodarstva.

Od rođenja živim u Goričanu, odlučio sam ovdje ostati i osnovati svoju obitelj. Oženjen sam i otac sam predivne djevojčice. Zbog nas samih, ali i naše djece bitna mi je budućnost općine, zato Vas pozivam da podržite moju kandidaturu za načelnika Općine Goričan.

Vreme je za promjene – izađi, podrži me i idemo naprijed, zajedno! – poručuje Emanuel, mladi kandidat za načelnika Općine Goričan.