EKSKLUZIVNO! U subotu tajno osnovan Inicijativni odbor SAMOSTALNO MEĐIMURJE

Pred nosom hrvatskih, mađarskih i jugoslavenskih (UDBA) tajnih službi koje su i te kako aktivne u Međimurju,  u subotu 18. srpnja tajno i na nepoznatoj lokaciji osnovan je Inicijativni odbor SAMOSTALNO MEĐIMURJE.

Ovom političkom skupu bile su nazočne 23 osobe s područja cijelog Međimurja koje su jednoglasno usvojile Deklaraciju SAMOSTALNO MEĐIMURJE, izabrale predsjednika Inicijativnog odbora i 3 potpredsjednika koji su iz Čakovca (glavni grad), Preloga (Donje Međimurje) i Murskog Središća (Gornje Međimurje) to jest iz sva tri međimurska grada.

Imajući u vidu da bi ova Inicijativa mogla naići na političke reprekusije, djelovati će konspirativno i ilegalno, a njihova obraćanja međimurskoj javnosti isključivo će biti putem portala Muralist, kojem jedino vjeruju.

Svjesni su da će biti mnogo medijskih i političkih spekulacija i podmetanja, prvo kako bi se otkrili, a drugo da se na svaki mogući način spriječi njihovo djelovanje te se ono prikaže kao politički opasno, separatističko i iredentističko.

“Međimurje je u svojoj povijesti mijenjalo mnoge gospodare i razne države no uvijek je održalo svoju samodostatnost, jedinstvenost i različitost od svih onih kojima je pripadalo”, stoji u DEKLARACIJI čije ćemo dijelove objavljivati kako bi Međimurci mogli promisliti svojom glavom i uvidjeti o čemu se tu radi.

Ova Inicijativa pripremala se više od godinu dana, a odluka o osnivanju donijeta je nakon izbora u Hrvatskoj koji su opet pokazali da će Međimurje i dalje (kaoi uvijek) ovisiti isključivo samo o sebi i o svojem radu te o novcima Međimuraca koji rade diljem Europe i svijeta, kojih ima znatan broj, a on se iz dana u dan povećava.

Međimurje je uvijek davalo više nego što je dobivalo!

Zato: MEĐIMURJE MEĐIMURCIMA!

Logo Inicijative Samostalno Međimurje objavili smo kao naslovnu fotografiju. Sastoji se od dva kvadrata od kojih je jedan okomit unutar drugog što simbolizira njegovu samostalnost. Također sastavni dio loga su i dvije linije. Prva valovita predstavlja rijeke Muru i Dravu, dok druga jasno govori da je Međimurje ravno, ali i malo brdovito (Donje i Gornje Međimurje). Zelena boja većeg kvadrata simbolizira čisto, uredno i zeleno Međimurje dok plava boja drugog kvadrata predstavlja odlučnost, istrajanost i postojanost.

(R. Tomanić, foto: ilustracija, LOGO)