Dvije političke koalicije, SDP-ova i HDZ-ova, održale javne skupove na središćanskoj tržnici

Izbori za lokalne organe vlasti, odnosno Vijeća mjesnih odbora na području grada Mursko Središće održati će se u nedjelju 17. veljače. Povodom toga dva velika politička bloka održala su danas u subotu 09. veljače javne skupove na gradskoj tržnici u Murskom Središću, to jest susrete s građanima kojima su predstavljali svoje programe. Još nam nije poznato da li će biti i koja nezavisna lista, no o tome ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Tako su jedni uz druge na svojim štandovima bili aktivisti SDP-a, Hrvatske stranke umirovljenika, Narodne stranke-Reformisti, Međimurski demokratski savez i Hrvatski laburisti-stranka rada koji su u jednoj koaliciji i predstavnici druge koalicije koju čine HDZ, HNS, HSLS i HDS.

KOALICIJA SDP-a

KOALICIJA HDZ-a

Izbori će se održati u svim mjestima koja spadaju u područje Grada, dakle u Murskom Središću, Štrukovcu, Hlapičini, Peklenici, Križovcu i Sitnicama. Naravno da ove koalicije imaju zasebne programe za svako naselje koje ćemo posebno predstaviti sljedeći tjedan kao sponzorirane članke. Po letimičnom pregledu programa možemo zaključiti da će se zalagati u velikoj većini za iste projekte s nekim zasebnim razlikama po kojima su i poznate.

Možda će birači zbog toga više pažnje pokloniti ljudima, odnosno kandidatima na listi, za koje vjeruju da obećanja mogu ispuniti.

Samo da na kraju napomenemo da je na prošlim izborima u svim mjestima pobijedila koalicija HDZ-a, osim u Sitnicama gdje je većinu dobila lista Milorada Mihanovića. Kako će birači ocijeniti njihov četverogodišnji mandat i da li će im opet dati svoje povjerenje ili će se odlučiti za drugu opciju, vidjeti ćemo, kako smo već naveli, sljedeće nedjelje.

(R. Tomanić, foto: A. Jurak)

Nositelji lista za Mursko Središće i Sitnice: Milorad Mihanović, Vladimir Dobranić (SDP) i Ivan Novak (HDZ)