Dretar o Tušeku: Zagorke i Zagorci najte pozabiti – njih nije sram!

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Davor Dretar u Hrvatskom saboru komentirao je najnoviju aferu visoko pozicioniranog člana Hrvatske demokratske zajednice i Krapinsko-zagorske županije Žarka Tušeka.

“Nije me sram! Tako izjavljuje vrlo visoko pozicionirani član Hrvatsko demokratske zajednice iz Krapinsko-zagorske županije. Što probija iz tih njegovih riječi. Prava priroda poimanja politike. One njegove stranke, ali nažalost i njegove osobno. Probija spoznaja da nisu u stanju razlučiti korektno političko ponašanje i rad za opće dobro od mutnih, nepoštenih i koruptivnih radnji kao što su nuđenje zaposlenja u mirnim i ne osobito zahtjevnim vodama državne ili javne službe”, smatra Dretar.

Navodi i kako je državni centar za detekciju koruptivnih radnji opremljen najsuvremenijim modelom radara AP-70 opet zakazao, na što premijer Plenković jučer izjavljuje kako će oporba ovo iskoristiti!

“Ali ne, nećemo mi ovo iskoristiti. Nadam se iskreno, hrvatski narode da ćeš ovo iskoristiti ti naročito na predstojećim lokalnim izborima”, dodao je Dretar.

Dretar je komentirao i jučerašnji, kako kaže, spin Andreja Plenkovića gdje je poručio kako ne može saborski zastupnik nuditi nešto izvan okvira svojih ingerencija, te da on nema nikakvu poziciju u županiji.

“Što to znači – da nije nudio ništa, da je nudio nešto, da je pričao kako bi bilo ako bude bilo, ili, najjednostavnije – da je pregovarao u ime onoga koji ga je tamo i poslao, nekoga sa ovlastima iznad saborskog zastupnika ili župana, ali ako tako moćnu osobu uopće i pronađemo, reći će da – nije znala”, zapitao se zastupnik Domovinskog pokreta.

Nije ih sram čak ni kada ih uhvate, ali to nije sve!

 Dretar je čestitao vijećniku Šimuniću, uvjeren kako je ovako postupio iz časnih namjera što će, nada se Dretar, uskoro i dokazati pred nadležnim institucijama. Dodao je kako je užasnut sinoćnjim nastupom jednog odvjetnika, koji je skoro pa zazivao kazneni progon vijećnika grada Oroslavja zbog neovlaštenog snimanja i dostavljanja iste te snimke u medije.

“Nije me sram! Još ću vam jednom ponoviti jer to nažalost prikazuje kako vladajući drže u rukama sve konce ove države i nije ih sram čak ni kada ih uhvate. Ne mogu oni shvatiti da se može bolje, poštenije i pravednije” uvjeren je Dretar te dodaje kako su gospoda Puljašić i Pilon nedavno Josipu Vitezu objašnjavali kako je na svoju poziciju „politički instaliran“, te da po njihovom nalogu isto tako može biti i deinstaliran odnosno uklonjen ako ne pogne glavu pred voljom šefova.

“Eto nam jučer i novog prvorazrednog hita iz diskografske kuće HDZ-a koji trenutno ima više snimljenog materijala od svih domaćih glazbenika! Nude se unosna mjesta u državnoj službi, nezakonita plaćanja promidžbenih troškova, ali, da nastavim da poznatim uzvicima – ali, to nije sve!”, poručio je Dretar te nastavio kako je samo nekoliko internetskih klikova potrebno da se iza ove „soundtrack“ afere otkrije cijelo brdo pogodovanja, zapošljavanja pomoću stranačke iskaznice, namještanja poslova, mutnih koruptivnih radnji i nečasnih djela!

Dretar je podsjetio na 2012. godinu kada zastupnik Tušek saziva konferenciju za tisak, s ciljem razotkrivanja tadašnje SDP-ove županice, Sonje Borovčak radi nepotizma, ali je, tvrdi Dretar, zanimljivo kako sedam godina nakon vlastitog predstavljanja kao borac protiv nepotizma i zapošljavanja po stranačkom ključu, dakle 2019-e, sada već vodeći čovjek Andreja Plenkovića za KZŽ, Žarko Tušek, u državnoj tvrtki Narodne novine zapošljava tajanstvenu Tajanu Tušek, a pored nje u fotelje te tvrtke sjedaju i načelnik općine Đurmanec, predsjednik mladeži u Zagorju, skupštinar KZŽ, voditelj nabave – po struci politolog, sve od reda članovi jedne jedine stranke – HDZ-a!

“Grozno i užasno, pomislili ste, ali, to nije sve!”

 Dretar je poručio kako se samo nekoliko klikova dalje, ispod slojeva truleži ove afere, nazire još jedan, jednako truli i odbojan sloj – tek nekoliko godina stariji, kada su na vlasti bili SDP i HNS, koji su u Narodnim novinama jednako stranački kadrovirali, pa kupovali kineske kišobrane i ostalu bofl robu i plaćali je u višemilijunskim iznosima kako bi neprodana trunula u skladištima, a moćni i podobni ubrali provizije!

“Dakle, jednaki su jedni i drugi. A Zagorke i Zagorci, obraćam se naročito vama: Nemojte zaboraviti – najte pozabiti – kako na vas gledaju oni koji vode i Hrvatsku i Zagorje, a naročito kako se ponašaju i što govore kada ih se ulovi u nečasnim radnjama. Najte pozabiti – njih nije sram!”, zaključio je Dretar.

Marja Čolak

VIDEO: