Dražen Srpak, novi saborski zastupnik: Ovo je priznanje za Grad Mursko Središće, okolicu i cijelo Međimurje

Grad Mursko Središće konačno je dobio svog saborskog zastupnika. Gradonačelnik Dražen Srpak prisegu je položio 10. prosinca čime je počeo obnašati ovu časnu funkciju kojoj treba vratiti dignitet i dostojanstvo, jer hrvatski narod se već previše puta razočarao u mnoge zastupnike. No mi smo mišljenja da se to neće desiti Draženu Srpaku, koji u ovaj visoki dom ulazi bez ijedne mrlje u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri i s respektabilnim rezultatima koje postiže na lokalnoj razini.

Njegova stranka HDZ dobro je odabrala, a s time će se složiti i oni koji nisu politički opredjeljeni te mnogi članovi nekih drugih stranaka. Povodom svog izbora gradonačelnik Grada Mursko Središće nam je rekao:

“Ja želim savjesno i ponizno saborskim mandatom doprinijeti boljitku našeg grada i cijelog Međimurja. I dalje sam gradonačelnik i želim to biti barem još jedan mandat kako bi sve projekte koji su pred nama završili. Da sam morao birati između funkcije gradonačelnika i zastupnika u hrvatskom saboru ne bi bilo dileme. Izabrao bih funkciju gradonačelnika.

Obzirom što nije riječ o nespojivoj funkciji i može se biti i gradonačelnik i zastupnik prihvatio sam ovakvo rješenje s mišlju da određena dobrobit mora iz toga proizaći. Uz to biti ću do kraja mandata besplatni gradonačelnik za Grad Mursko Središće jer ću plaću primati u Saboru. Zahvaljujem svima koji su mi dali podršku. Posebno Zahvaljujem ministru Horvatu, zastupnici koju sam zamijenio Sunčani Glavak, stranci koja me je jednoglasno podržala.

Želim si zdravlja i snage da bih mogao dati puni angažman u obje funkcije na korist našeg grada, Međimurja i naše domovine.”

  1. saziv Hrvatskoga sabora (14.10.2016.)

Dražen Srpak (HDZ)

Kontakt:
Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice
Telefon: 01/ 4569 477; 01/4569 537
Faks: 01/4569 314
e-mail: [email protected]

POČETAK OBNAŠANJA ZASTUPNIČKOG MANDATA:

10.12.2019.

PROMJENE TIJEKOM ZASTUPNIČKOG MANDATA:

  • zastupniku je započeo mandat dana 10. prosinca 2019. kao zamjeniku zastupnika Darka Horvata

STRANAČKA PRIPADNOST:

Hrvatska demokratska zajednica

KLUB ZASTUPNIKA:

Klub zastupnika Hrvatske demokratske zajednice

IZABRAN:

  • lista Hrvatske demokratske zajednice

IZBORNA JEDINICA:

III. izborna jedinica

(R. Tomanić, foto: Tin Tomanić)