Dražen Srpak: Nisam obiteljski nasilnik!

Poštovani!

Obzirom što je naslov koji je objavljen na naslovnici u prošlom broju jednog tjednika mogao t.j . očito je izazvao moguću implikaciju i pitanje kod čitatelja da li sam ja obiteljski nasilnik molim Vas da objavite nekoliko rečenica objašnjenja čitateljima. Naime imao sam mnogobrojne pozive na tu temu , a svi su bili sa pitanjem „Što to znači?“

U prošlom broju jednog tjednika  objavljen je članak  „Je li D. Srpak obiteljski nasilnik?“ izazvan samim javnim istupom mene kao gradonačelnika na Gradskom vijeću Grada Mursko Središće u vremenu aktualnog sata kada mi je postavljeno pitanje u svezi devastacije novo obnovljenog javnog WC-a gdje sam u odgovor uključio i pročitao jedan komentar na članak na jednom portalu , a u kojem se mene etiketira između ostalih pogrdnih riječi kao udbaša, psihopatu, narcisa i obiteljskog nasilnika , a sve to bez ikakvog povoda, razloga i temelja.

Cilj je bio  ukazati na to da vrijeđanje, klevetanje i slične radnje truju i zagađuju medijski prostor  u figurativnom smislu kao kad se uništava i nesnosno prlja javni WC koji je bio premazan fekalijama.

Niti sam udbaš, niti sam psihopata, niti narcisoid, a pogotovo ne obiteljski nasilnik. Tu se uopće ne radi o kritici koja je apsolutno dozvoljena,  bila ona utemeljena ili neutemeljena već isključivo o vrijeđanju i klevetanju na osobnoj razini, a siguran sam da nitko ne bi volio da se to njemu radi. Pa ni oni koji rade drugima.

Ne  želim se nadalje uopće baviti takvim objedama i uvredama. Imam zajedno s mojim suradnicima jako puno posla za boljitak i napredak našeg grada i pametnijeg posla. Svima koji sudjeluju u takvim radnjama želim svako dobro, naravno dobro zdravlje i pravu pamet.

Dražen Srpak

(foto: Tin Tomanić)