Dražen Srpak na sjednici Gradskog vijeća: „Odlučio sam da ukinem Schengen i povećam mirovine u Hrvatskoj“

Svoje pravo da postavi pitanja na Gradskom vijeću iskoristio je i njegov predsjednik Zvonko Vrtarić koji je gradonačelniku Draženu Srpaku postavio pitanje o gužvama na graničnom prijelazu.

„Počela je turistička sezona i sezona godišnjih odmora te je povećan dotok turista na granicu. Ljudi se žale na velike gužve i duga čekanja pa me interesira što Grad i da li Grad može uraditi nešto u svezi smanjenja tog problema koji je prisutan već godinama?

Srpak odgovara: „ To je stvar izuzetno delikatna, zbog toga me i jedan portal zlurado optužio i prozvao, te sam nakon dužeg razmišljanja odlučio da ukinem Schengen i povećam mirovine u Hrvatskoj za par posto. Ovo karikiram, naravno, jer ništa od toga nije u ingerenciji Grada ni gradonačelnika. Time upravljaju ministarstva, a sve to nas isto tako ljuti kao i sve ostale građane jer i mi smo se ponekad našli u istoj situaciji. Mora se čekati zbog obveza koje donosi Schengen, kontrola i skeniranje dokumenata itd. Kada se to poveže s prilivom turista nastaju čepovi. Ja samo mogu kao gradonačelnik zamoliti da se to ubrza i ništa više.“

(rt, foto Tin Tomanić)