Dragutin Stojko oborinske vode detektirao kao veliki problem u Hlapičini

Vijećnik HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Mursko Središće i predsjednik MO Hlapičina Dragutin Stojko u svom je pitanju na zadnjoj sjednici Vijeća kao veliki problem naveo oborinske vode koje stvaraju ogromne probleme mještanima koji su na kritičnim pozicijama, ali i ostalim stanovnicima. Zbog toga je upitao gradonačelnika Dražena Srpaka da li će se i kada to riješiti te da li je to moguće napraviti paralelno s najavljenom aglomeracijom u Murskom Središću?

Imali smo nekoliko sastanaka i radili neke analize, odgovorio je Srpak, koje bi išle uz aglomeraciju. Problem je što se u isti vod ne mogu staviti fekalne cijevi, zajedno s onima za oborinsku vodu i DTK mrežu (Distributivna telekomunikacijska kanalizacija). Možemo napraviti projekte za najkritičnija mjesta da imamo potpunu dokumentaciju i to će puno koštati. Prije dva mjeseca imali smo nenormalne oborine, a najveće probleme u Štrukovcu koje su uzrokovale oborinske vode, ali i drugi elementi i to nas je koštalo 60 tisuća kuna, mislim na nastali štetu. Zbog toga sam svim MO naredio da detektiraju kritične točke, dakle zatvoreni ili začepljeni kanali, šahtovi i slično. To možemo riješiti kao niz brzih i efektivnih mjera kako bi spriječili neželjeno stanje kod budućih prijetnji oborinama. MO su s tim kasnili no sada su svi to predali pa će Odjel za graditeljstvo napraviti cjeloviti troškovnik.

Stojka je također zanimala druga faza obnove Društvenog doma u Hlapičini, a prema odgovoru koji je dobio situacija je sljedeća. Projektna dokumentacija se radi, troškovnik će biti gotov uskoro, idejni projekt je također pri kraju, a sljedeći mjesec bi trebala u najidealnijim uvjetima biti gotova i građevinska dozvola koja je temelj za cjelokupnu obnovu Doma. Ova faza koja je u tijeku nema potrebu za građevinskom dozvolom, završio je gradonačelnik.

(rt, foto: Tin Tomanić)