DONACIJA MEĐIMURSKOG HDZ-a FORUMU ZA KVALITETNO UDOMITELJSTVO DJECE

U srijedu 4. studenog, predsjednik međimurske organizacije HDZ-a, Darko Horvat, zajedno sa gradonačelnicima Preloga i Murskoga Središća, Ljubomirom Kolarekom i Draženom Srpakom, posjetio je prostorije Udruge udomitelja djece Međimurja i uručio predsjednici donaciju za Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece kako bi im tim sredstvima omogućili da kupe djeci potrepštine koje su im potrebne. Sredstva su došla od strane svih prijatelja i simpatizera HDZ-a i Domoljubne koalicije koji im u ovoj kampanji pomažu, a čelnici međimurske organizacije HDZ-a odlučili su da, umjesto da novac troše na letke i materijale, doniraju dio sredstava u humanitarne svrhe.

 

unnamed (1)

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece je neprofitna organizacija usmjerena na poticanje i pružanje podrške razvoju i praksi kvalitetnog udomiteljstva djece u Republici Hrvatskoj, a djeluje putem uspostavljanja mreže podrške i edukacije, aktivnosti zagovaranja, pružanja informacija, povezivanja i suradnje s udrugama udomitelja, djecom i mladima te posredno i s drugim osobama, institucijama i organizacijama na području skrbi za djecu i mlade.

U razgovoru sa predsjednicom Foruma, gospođa Mladenka Ravenski, istaknula je probleme s kojima se Udruga i Forum suočavaju. Zahvalila je na hvalevrijednoj donaciji i rekla kako će taj novac biti usmjeren prema djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, i njime žele svakom djetetu koje je članica ovog Foruma dati simboličan poklon povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

unnamed (2)

Predsjednica Udruge udomitelja djece Međimurja, Marina Hoblaj, napomenula je kako će napraviti humanitarnu akciju prije nadolazećih praznika gdje će se napraviti 500 šalova za 500 udomljene djece koje će ljudi moći, uz dobrovoljan prilog, kupiti. Sredstva od prodaje tih šalova zajedno sa sredstvima koje su dobili od Hrvatske demokratske zajednice, poslužit će za kupovinu dječjeg dara.

Gospođe Ravenski i Hoblaj poželjeli su kandidatima puno sreće na izborima i izrazila želju da naši međimurski saborski zastupnici utječu na to da se udomiteljstvo prizna kao profesija i da udomitelji koji 24h brinu o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, imaju konačno pravo na mirovinski staž i zdravstvenu zaštitu. Uz to je i rekla kako je i veliki problem na ovim područjima to što su udomiteljske obitelji većinom starije i što njihova prosječna starost iznosi između 55 i 60 godina te mnogi od njih više neće moći biti udomitelji, posebno ne maloj djeci i bebama, jer dobna razlika između udomitelja i djeteta ne smije biti viša od 50 godina.

 

Predsjednik međimurske organizacije HDZ-a, Darko Horvat, rekao je kako će deficitarna zanimanja rehabilitatora, defektologa i logopeda postati naš strateški interes  i vrijeme je da počnemo stipendirati zanimanja koja su potrebna društvu i gospodarstvu.

„Želimo da jedinice lokalne samouprave, a prvenstveno županije, kada budu osmišljavale programe stipendiranja da uzmu ova tri zanimanja kao ključni prioritet i da na taj način, jednim dijelom i nama kao roditeljima i vama udomiteljima, bude i bolje i lakše“ rekao je Darko Horvat.

(Sponzorirani članak)

unnamed