Domovinski pokret će usisati HDZ

Od izbora je prošlo više od 10 dana, znaju se pobjednici, ali se gubitnici ne znaju jer još uvijek raznim nemogućim i fantastičnim akrobacijama žele formitati neku imaginarnu saborsku većinu, a kasnije i Vladu. I dok oni žive u svojim iluzijama i nekom drugom nestvarnom svijetu, dotle su pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta gotovo završeni i samo se čeka formalnost da objave svoju koaliciju.

Gubitnici su u svom očaju, podržani njihovim medijima, već izveli na desetke spinova koji su naravno propali, a sada su lansirali zadnji, da će ako uđe u koaliciju, Domovinski pokret biti usisan od strane HDZ-a.

Ova tvrdnja se može i preokrenuti, pa može doći i do toga da Domovinski pokret usiše HDZ. Zašto? Zato jer veliko članstvo, sada lijevo-liberalnog HDZ-a (više od 200.000) nalazi se na početnim postavkama svoje stranke i ne slaže se s mnogim potezima koje sadašnje vodstvo provodi, ali kad vidi što je alternativa, disciplinirano izlazi na izbore i glasa za HDZ. S druge strane Domovinski pokret slijedi autentični HDZ, pa će se članstvo HDZ-a lako poistovjetiti s njim.

Ovime propada i taj zadnji spin oporbe, a koji će biti sljedeći čitajte u knjizi „Odiseja u svemiru 2040. godine“.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)