DJECI BRANITELJA MEĐIMURSKA ŽUPANIJA DODIJELILA 71 STIPENDIJU

Međimurska županija dodijelila stipendije 71 srednjoškolcu, djeci branitelja

„Pogled na 71 uspješnog srednjoškolca, na ove mlade i uspješne ljude, dokaz je da radimo dobar posao i da je svako naše ulaganje u obrazovanje potpuno opravdano“, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom obraćanja stipendistima, učenicima iz 12 srednjih škola Čakovca, Preloga i Varaždina. Svečanost uručivanja ugovora kojima im se djeca hrvatskih branitelja iz Međimurske županije pomaže potporama od 3000 kuna za školovanju u školskoj godini 2015./2016., upriličena je u zgradi Scheier u Čakovcu, a pritom se na jednom mjestu okupila čak 61 obitelj.

2

„Jako smo sretni kad znamo da je županija uz nas i naše roditelje, pa vam u ime svih nagrađenih učenika ovim putem želim najiskrenije zahvaliti na svoj potpori. Također, jedno veliko hvala želim reći i našim roditeljima koji se toliko brinu kako bi nam osigurali bolju i svjetliju budućnost. Svima je nama najveća želja učiniti vas sve ponosnima“, u ime svih stipendista zahvalila je Sara Srnec, učenica 4. razreda Srednje škola Čakovec. Da taj ugovor koji su učenici primili, kao i sama stipendija, nije samo komad papira, već poruka da Međimurska županija zna vrednovati dostignuća svojih mladih, naglasio je međimurski župan, pritom uručivši ugovore srednjoškolcima, zajedno s predsjednikom Skupštine Mladenom Novakom, svojim zamjenicima Zoranom Vidovićem i Sandrom Herman te pročelnikom UO za društvene djelatnosti Brankom Sušecom.

5

Na tome su im svojim izvedbama odlučili zahvaliti upravo stipendisti, pa se tako Aleksandar Barlović, učenik 2.razreda ETŠ Čakovec predstavio kajkavskom recitacijom „Kak dete“, dok su prisutni uživali i u filmu „Sjećanje na žrtvu Vukovara“, autora Benjamina Bratkovića, učenika 3. razreda Tehničke škole Čakovec. „Uz ove nastupe, najbolji način da se zahvalimo svima vama bit će naš daljnji trud da u školovanju ostvarimo što bolji uspjeh i zato svim svojim prijateljima i kolegama želim što više vrlo dobrih i odličnih ocjena do kraja školske godine“, dodala je Sara.

8

Ovo je još jedna godina u nizu u kojoj Međimurska županija želi poslati poruku da hrvatski branitelji i njihove obitelji nisu i neće biti zaboravljeni, ovime se odaje jedno poštovanje prema njihovoj žrtvi koju su dali za nas, boreći se za svoju domovinu. „Mi o tome ne pričamo puno, no na tome radimo na konkretne načine, jer sjećanje na Vukovar zauvijek mora ostati u našim mislima“, objasnio je Posavec i za kraj dodao da se nada da će stvaranjem uvjeta na sjeveru u obrazovanju, ovi mladi ostati u Međimurju, ali ih i obradovao da im je uplata danas na vašem računu.

( Jasminka Begić, http://medjimurska-zupanija.hr/)

3

4

6

7