DJECA ĆE BITI NA NASTAVI Fuchsov pomoćnik Karin: Više neće biti kao dosad potpuna blokada cijelog sustava

“Želimo da učenici budu u svojim učionicama i da se nastava potpuno izvodi u školama”, rekao je Momir Karin, pomoćnik ministra obrazovanja i znanosti, u utorak u HRT-ovoj emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ govoreći o novoj školskoj godini, koja počinje 7. rujna.

Karin je rekao kako postoje tri scenarija. Osim nastave u potpunosti u školama, drugi je scenarij mješovita nastava, a treći, najmanje poželjan, online nastava.

“Više neće biti kao dosad potpuna blokada cijelog sustava, nego ćemo, ako se pojavi nekakvo žarište, za njih davati jasne upute, tako da neće biti generalno za cijelu Hrvatsku”, rekao je Karin.

Karin je također rekao da će biti teško pridržavati se mjera, ali i izrazio sigurnost da su djeca dovoljno savjesna i da će slušati upute. Dodao je kako će organizirati nastavu da bude što manje kretanja, da se između smjena radi vremenski razmak kako bi se prostori mogli dezinficirati…

Hoće li se morati nositi maske unutar učionica, na hodnicima?

“Vidjeli smo da u Njemačkoj također unutar učionica ne, ali na hodnicima da. To će sve odrediti stručnjaci, epidemiolozi, i sigurno će škole dobiti na vrijeme jasne upute i informacije”, rekao je Karin.

(Izvor: DIREKTNO.hr, https://direktno.hr/, foto: Screenshot HRT)