Delegacija međimurskih branitelja na obljetnici osnutka 112. brigade

Obljetnica osnutka 112. Brigade – odana počast i zahvala poginulim braniteljima

Povodom 28. obljetnice formiranja i borbenog djelovanja 112. brigade, na Gradskom groblju ispod Središnjeg križa položeni su vijenci i svijeće za sve poginule pripadnike ove legendarne postrojbe. Također, odana je počast svim poginulim braniteljima Domovinskog rata.

Delegacija međimurskih branitelja predvođena predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana općine Šenkovec Dejanom Mihalkovićem i njegovim suborcima, Borisom Odrčić i Stankom Božić te načelnikom općine Šenkovec, Saša Horvat,također je položila vijenac i svijeće.

112.brigada u Domovinskom je ratu izgubila 74 svoja suborca dok se dvojica do danas vode kao nestali. Također, teže i lakše je ranjeno više od 300 pripadnika brigade. Prva je to vojna postrojba formirana na zadarskom području sa zadaćom da brani područje od Karlobaga do Stankovaca i od Velebita do zadarskog i biogradskog akvatorija, odnosno područje današnje Zadarske županije.

Pod zapovjedništvom 112. pričuvne brigade Zbora narodne garde Zadar borio se u listopadu 1991. i Međimursko-dalmatinski vod koji je za visoku vojnu organiziranost, hrabrost i požrtvovnost u borbama za Vodice i Zadar dobio pismenu zahvalu Zapovjedništva obrane zadarskog sektora.

(tekst i foto: Dejan Mihalković)