Darko Horvat: Nema potrebe za ostavkom niti je to netko tražio

Vlada je odbacila navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darku Horvata, a on je nakon sjednice u četvrtak rekao da će očitovanje, koje sadrži pet poglavlja, iznijeti na saborskoj sjednici.

Prijedlog je odbijen “vrlo jasno i vrlo rezolutno”, izjavio je ministar Darko Horvat novinarima nakon što je Vlada sa sjednice  Hrvatskom saboru uputila očitovanje na prijedlog 62 oporbena zastupnika, nezadovoljnih brzinom obnove nakon potresa, za pokretanje pitanja njegova povjerenja.

“Nakon sastanka i pune podrške stranaka vladajuće koalicije, mislim da je svaka sljedeća riječ suvišna”, dodao je Horvat.

Konkretne brojke vezane uz obnovu, rekao je, iznijet će u saborskoj raspravi. Kroz pet poglavlja u saborskoj ću raspravi argumentirano sve iznijeti, rekao je.

Novinari su ga pitali je li razmišljao o podnošenju ostavke, a Horvat je poručio da “nema potrebe u ovom trenutku za bilo kakve ostavke, niti je to bilo tko tražio”.

“Dinamika obnove iz tjedna u tjedan je brža i efikasnija i siguran sam da će sve ono što je dano kao obećanje, vrlo brzo na samom terenu i vidjeti”, zaključio je.

(izvor: N1, https://hr.n1info.com/, foto: N1)