DANAS SE U MURSKOM SREDIŠĆU PRIKUPLJAJU POTPISI ZA REFERENDUM PROTIV MONETIZACIJE AUTOCESTA

Inicijativa “Ne damo naše autoceste”, koja okuplja pet sindikalnih središnjica, dva cestarska sindikata i sedam organizacija civilnog društva, protivi se davanju autocesta Zagreb – Split i Zagreb – Rijeka u koncesiju jer smatra da je to najnepovoljniji model za rješavanje problema golemih dugova, nastalih zbog uzimanja kredita za izgradnju autocesta, koje tvrtke HAC i ARZ ne mogu vratiti.

Nadalje, koncesioniranje autocesta dovest će do povećanja cijena, pada kvalitete usluga, smanjenja investicija u infrastrukturu i povećanja nezaposlenosti, a idućih deset godina Vlada neće moći donositi strateške odluke o autocestama i neće ih moći tretirati kao razvojni resurs, tvrde protivnici monetizacije.

 

Zbog toga diljem Hrvatske prikupljaju potpise za referendum kojim bi spriječili monetizaciju autocesta. Svoj štand za prikupljanje potpisa ova građanska inicijativa imati će danas 18.10.2014. u Murskom Središću gdje će u centru grada ispred robne kuće METSS prikupljati potpise od 9 do 12 sati. (rt)