Dan žena obilježen u Europskom parlamentu, zastupnica Glavak: Europskim politikama stvaramo preduvjete za postizanje ravnopravnosti

U Europskom parlamentu održano je obilježavanje Međunarodnog dana žena. Zastupnicima se tim povodom obratila predsjednica Parlamenta Roberta Metsola (EPP).

“U ovim mračnim danima svjedoci smo snage i hrabrosti ukrajinskih žena koje se odupiru, uzvraćaju i bore protiv agresora. U Rusiji i Bjelarusu žene prosvjeduju na ulicama protiv svojih vlada, čineći to unatoč snažnim reperkusijama. Tim ženama želim reći da je EU ujedinjena, stoji uz vas i podržava vas. Europski parlament bit će platforma za odavanje počasti snazi hrabrih žena”, rekla je Metsola.

Ukrajinska književnica Oksana Zabužko u svom je govoru u Europskom parlamentu pozvala na solidarnost s ukrajinskim narodom, a posebno ženama, koje se često koriste kao živi štit i u u svakom su ratu najranjivije mete.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak iskazala je poštovanje prema svim ženama koje se bore za Ukrajinu, kao i prema onima koje su s djecom bile primorane napustiti svoju domovinu.

Videoporuku eurozastupnice Glavak u povodu Međunarodnog dana žena pogledajte ovdje: https://youtu.be/YbK3qzg3ujE.

(m)