DAN OTVORENIH KIŠOBRANA – MINISTAR ILI SLAVONSKI FRAJER ?

Jučer je oboren rekord u broju otvorenih kišobrana u našem gradu. Ne samo zbog procesije koja se održala povodom blagdana Tijelova,nego i zbog političkih aktivnosti. Kao što smo već pisali posjetio nas je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak. U odboru za doček, osim gradske političke elite, brojnih novinara i TV ekipe, bio je i kandidat za župana Matija Posavec. Ipak je red da se dočeka gazdu.

Sam ministar ugodno nas je iznenadio. Pojavio se točno na vrijeme bez ikakve pratnje,osim šofera koji ga je dovezao. Pristupačan, nasmijan, veseo i druželjubiv ! Jednostavan u komunikaciji bez nepotrebnih riječi ili uobičajenih fraza. Bolje bi mu pristajale traperice jer je više ličio na slavonskog frajera, nego na ministra !

Matija Posavec odabrao je dobar uzor. I on se pokazao kao vrlo susretljiva osoba, spremna na razgovor i suradnju sa svima. Mlad je, ambiciozan, a kao što smo vidjeli i veoma popularan u Murskom Središću. Nije se ustručavao u svojim višekratnim posjetama našem gradu družiti s ljudima, posjećivati kafiće i tražiti potporu za svoju kandidaturu. Ako je i inače takav i ako ovo nije samo predstava za javnost radi izbora, biti će ozbiljan kandidat da preuzme fotelju međimurskog župana od svog sadašnjeg šefa Ivice Perhoča.

U nedjelju se održava drugi krug izbora. Stranke koje su u koaliciji na državnom nivou i koje vladaju Hrvatskom, SDP i HNS, izravni su protivnici za preuzimanje vlasti u Međimurju ! Tako će građani moći birati između aktualnog župana Ivice Perhoča (SDP) i njegovog zamjenika Matije Posavca (HNS). Blagu prednost iz prvog kruga ima Matija, tako da su tu sve opcije otvorene i moguće.

U Murskom Središću jučer je i službeno potpisana koalicija između HNS-a i stranaka okupljenih oko HDZ-a. U Gradskom vijeću imati će većinu od 8 članova, a moguće je da im se pridruže i Hrvatski laburisti. SDP, čija je lista pobijedila na izborima, ostaje tako sam i napušten od svih !

Nema sumnje da će HDZ u Međimurju podržati Matiju Posavca koji bi zbog toga i mogao postati novi župan. Ipak, strpimo se do nedjelje kada će sve biti jasno i gotovo.

A sada, vratimo se ministru Vrdoljaku. Gradonačelnik ga je detaljno upoznao sa problemima koji postoje u gradu, a koji su kako je ministar kazao, rješivi. Nije bilo ni dileme oko nove gospodarske zone Brezje, za koju je obećao pomoć ministarstva i pozvao Srpaka da ga već sljedeći tjedan posjeti kako bi se to i službeno riješilo. Nadamo se da će ovaj simpatični slavonski frajer, koji trenutačno obnaša dužnost ministra gospodarstva, održati svoje obećanje i da će naš grad, bogatiji za novu gospodarsku zonu, dočekati ljepše dane !

Na kraju da ne zaboravimo Ivicu Perhoča. Kao župan djelovao je dosta samozatajno, bez velike reklame ili isticanja. Oni koji ga poznaju kažu da je takav i kao privatna osoba. Nježan, blag i strpljiv ! Vjerujemo da je u svom mandatu želio napraviti sve najbolje za Međimurje, a koliko je u tome uspio, reći će birači na izborima. Danas je i on posjetio Mursko Središće gdje je prisustvovao predizbornom skupu koji je organizirao gradski SDP.

Obojici kandidata Muralist želi uspjeh, a pobjednik neka se bori i izbori za naše Međimurje !