Đakić ostaje predsjednik HVIDR-e, Glavni državni odvjetnik Jelenić ne osjeća se prozvanim!

Nakon dva sata sastančenja dosadašnji predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić dobio je jednoglasnu potporu u daljnjem vođenju HVIDR-e

Podsjetimo kako je predsjednik bjelovarske HVIDR-e Željko Dragašević javno pozvao Đakića da podnese ostavku na mjesto predsjednika.

Danas je u prostorijama HVIDR-e održan dvosatni sastanak sa svim županijskim predsjednicima i svih tijela HVIDR-e RH gdje su zatražili sastanak sa premijerom, predsjednikom Sabora i sastanak kod Glavnog državnog odvjetnika. Tvrde kako izvidi vezani za slučaj Pupovac predugo traju.

Odluku da je Josip Đakić predsjednik HVIDR-e dobio jednoglasnu potporu svih članova Glavnog odbora, novinarima je priopćio predsjednik Glavnog odbora Josip Periša. Na upit ostaje li još uvijek zahtjev za raskid koalicije s Miloradom Pupovcem, Periša je odgovorio kako zahtjev o raskidu koalicije i dalje ostaje te da isti nije opozvan. Predsjednik bjelovarske HVIDR-e Željko Dragišević rekao je da su se na sastanku sve dogovorili te da poštuje i podržava volju većine.

Prije današnje sjednice Đakić je naglasio da očekuje konkretnu raspravu o svemu, o tome da li politika donosi štetu HVIDR-i ili ne. Također je rekao kako on ne zna jesu li oni koji ga prozivaju članovi nekih stranaka. Đakić nije htio prije sastanka iznijeti svoje argumente s kojima dolazi na izvanrednu sjednicu svih tijela HVIDR-e. Na upit podmeće li mu netko iz HVIDR-e rekao je kako su to sve ratnici i kako imaju temperament.

Glavni Državni odvjetnik Dražen Jelenić naglasio je kako se ne osjeća prozvanim od HVIDR-e te kako HVIDR-a nije jedina koja je podnijela prijavu protiv Milorada Pupovca.

(Pavo Jazvić, foto: PJ)