Čestitka Domovinskog pokreta svim građanima RH i svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta

DOMOVINSKI POKRET UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA SVIMA GRAĐANIMA REPUBLIKE HRVATSKE I SVIM HRVATICAMA I HRVATIMA DILJEM SVIJETA

Domovinski pokret s radošću obilježava 25. godišnjicu akcije Oluja, ključnog koraka u oslobođenju Hrvatske od velikosrpskog agresora i sloma koji je prisilio agresivnu politiku službenog Beograda na uzmak te nam donio dugo željeni mir. Zahvalni smo svima koji su dali svoje živote za našu slobodu i neovisnost, za suverenu Republiku Hrvatsku kao demokratsku državu svih njenih građana, ali i državu u kojoj je Hrvat napokon svoj na svome. Bit našeg političkog djelovanja je izgradnja države u spomen i na čast njima.

„Svim građanima Republike Hrvatske i svim Hrvaticama i Hrvatima diljem svijeta upućujem čestitku povodom sutrašnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Želim da ga provedete u miru i blagostanju, da proslavite čestitu, hrabru i odlučnu pobjedu i da se prisjetite svih onih koji su svoje živote ugradili u našu slobodu te zahvalite hrabrim ljudima koji su i dalje među nama“, ovom je prigodom izjavio Miroslav Škoro, dopredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Domovinskog pokreta.

Ovaj je datum svakome Hrvatu svet. To je datum kada su nam svima, nakon više od četiri godine patnje i očaja, tekle suze radosnice zbog pogleda na kninsku tvrđavu na kojoj se napokon vijorio barjak slobode.

Marja Čolak