ČELNIŠTVO ŽUPANIJE ZAPALILO SVIJEĆE U ZNAK SJEĆANJA NA ANĐELKA HORVATA

Prošlo je šest godina otkako je u novogodišnjoj noći politička scena Međimurja ostala bez svog važnog protagonista. Na ulasku u 2011. godinu iznenada je u 53. godini života preminuo tadašnji zamjenik župana Anđelko Horvat zadužen za resor poljoprivrede, gospodarstva, turizma, te malog i srednjeg poduzetništva.

Na tu je dužnost stupio 6. lipnja 2009. godine nakon održanih lokalnih izbora, a uvijek je poseban naglasak stavljao na napredak poljoprivrednika i rješavanje problema s kojima se susreću voćari. Jer ipak bio je jedan od osnivača, te dugogodišnji predsjednik Udruge za integralnu proizvodnju voća, a također i predsjednik Udruge rasadničara Hrvatske te strastveni lovac.

Kao i svake godine dosad, župan Međimurske županije Matija Posavec te načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, posjetili su grob bivšeg zamjenika te zapalili svijeće. Prigodnom molitvom i minutom šutnje odali su mu dužno poštovanje, nakratko se prisjetili njegova rada i doprinosa razvoju našeg kraja, te se na taj način pobrinuli da sjećanje na njega ne izblijedi.

(Jasminka Begić, http://medjimurska-zupanija.hr/,)

1