ČELNICI HDZ-a U RADNOM POSJETU MURSKOM SREDIŠĆU

U četvrtak je u radnom posjetu našem gradu bilo visoko izaslanstvo HDZ-a . U radnom posjetu bili su glavni tajnik Milijan Brkić , međunarodni  tajnik HDZ-a Miro Kovač, Andrija Mikulić predsjednik GO  grada Zagreba. U njihovom društvu nalazili su se još predsjednik HDZ-a Međimurja Darko Horvat te gradonačelnik grada Preloga Ljubomir Kolarek.  Iako je bio najavljen zbog drugih obaveza nije se pojavio predsjednik stranke Tomislav Karamarko, no kako smo uspjeli saznati od njega samog u Čakovcu na proslavi 25 obljetnice HDZ-a u Međimurju i to će se ubrzo dogoditi.

IMG_0051

Cilja radnog sastanka bio je upoznavanje izaslanstva od strane gradonačelnika Dražena Srpaka i predsjednika GV Miljenka Cmrečaka o najvitalnijim pitanjima koja tište grad te svakako zatražiti pomoć s njihove strane.  Posebno je naglašen problem prometa te su u sklopu posjeta posjetili bivši granični  prijelaz i most kako bi se sami uvjerili o teškoj prometnoj situaciji. Gosti su pokazali veliko zanimanje za taj problem i istakli da će svakako pomoći u rješavanju problema. Brkiću i Kovaču   Srpak je uručio idejno rješenje novog mosta i zaobilaznice.

unnamed (4)

U razgovoru su dotaknute i teme o izgubljenih 700 radnih mjesta nakon  raspada bivše države i to mahom ljudi koji su radili u Sloveniji , a oni pa ni sam grad M.S redišće zato nikad nisu bili  obeštećeni. Zatražili su pomoć u izgradnji infrastrukture u gospodarskoj  zoni kao i pomoć oko izgradnje novog vrtića,  centar za kulturu . Od strane vodstva stranke obećana je maksimalna pomoć  koja će se još više osjećati nakon preuzimanja vlasti i odgovornosti u državi.

IMG_0083

Milijan Brkić je izjavio da se više nikad u stranci ne smiju ponoviti one devijacije koje su bile, već  je potrebno raditi pošteno , približiti se narodu i slušati njegovo bilo , a zato je potrebno puno puno rada.

Radnom sastanku prisustvovali su i predsjednici VMO Grada te članovi GO M. Središća.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

IMG_0058

IMG_0063

IMG_0067

IMG_0069

IMG_0070

IMG_0071

IMG_0078

IMG_0079

IMG_0076a

IMG_0082

IMG_0092

IMG_0093