Čak 193 nagrađenih mentora na prijemu kod župana, sustavni rad i uvažavanje donose evidentne rezultate

Uz obilježavanje Svjetskog dana učitelja, ali i kao nagrada za činjenicu da su pod njihovim mentorstvom međimurski učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima ili su pozvani na državnu smotru LiDraNo i smotru iz građanskog odgoja, čelništvo Međimurske županije predvođeno županom Matijom Posavcem priredilo je svečani prijem za 193 međimurskih mentora.

Kako bi se nagradio njihov uspjeh i nemjerljiv doprinos koji daju našem obrazovanju, Međimurska županija odlučila ih je okupiti i ove godine, te im već tradicionalno čestitati na ostvarenom, pa su se na pozornici Centra za kulturu redali redom županijski, regionalni, državni, ali i prvaci s međunarodnih natjecanja, poput mentorice u biologiji Željke Kadi, profesorice savjetnice, nastavnice biologije i kemije u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. „Međimurska županija rijetka je županija u Republici Hrvatskoj koja sustavno prepoznaje naš rad, a što vodi k evidentnim rezultatima. Hvala vam zbog toga! Ponosna sam što sam danas u ovoj ekipi prosvjetara, hvala Županiji koja nas sustavno prati, prepoznaje naš rad, vrednuje ga i zaista mi je čast biti ovdje“, rekla je prilikom svog govora zahvale nakon što je zajedno s još 80 mentora srednjih i 112 mentora osnovnih škola primila nagradu u vidu grafike akademskog slikara Krešimira Hlebeca, simboličnog imena „Međimursko blago“.

Nagrade su im uz župana uručili zamjenica župana Sandra Herman, predsjednik Skupštine Mladen Novak i pročelnik UO za društvene djelatnosti Branko Sušec, uz prisustvo zamjenice pročelnika Sonje Tošić Grlač, voditeljice Odsjeka za obrazovanje, kulturu i sport Blaženke Novak i predsjednice Županijskog Odbora za obrazovanje, kulturu i sport Mihaele Martinčić.

 

Pročelnik je pritom iskoristio priliku kako bi naglasio poseban ponos što se sve većom brojkom nagrađenih iz godine u godinu dokazuje kako Međimurje postaje prava županija znanja, u kojoj su i ove godine uložena značajna sredstva koja doprinose njenom razvoju i izvrsnosti, te čestitao od srca svojim kolegama.

„Današnji prijem okupio je dosad najveći broj mentora, što samo pokazuje koliko je prednosti i odgovornosti u sustavu obrazovanja u Međimurju, gdje 193 mentorica i mentora, učiteljica i učitelja, profesorica i profesora rade s djecom kako bi im utkali svoje znanje, svoje profesionalno, a često puta i slobodno vrijeme u stvaranje rezultata. Rezultat toga je da mi danas imamo svjetske prvak iz biologije, državne prvake iz informatike i povijesti, a time stvaramo preduvjete za dobru i solidnu infrastrukturu u našim školama, stvaramo u obrazovanju Međimurja uvjete da se grade škole za život, a ne škole za ocjene“, istaknuo je međimurski župan i poručio mentorima kako im ove nagrade neka posluže kao poticaj.

Čestitam Vam Vaš dan s jednim velikim ljudskim hvala i imate svaki razlog za biti ponosni na sebe“, dodao je. Spomenimo kako su svečanost svojim nastupima upotpunili bend Scifidelity Orchestra te mlada violinistica Ana Labazan Brajša.

 

UO za poslove župana