Budućnost Hrvatske je u rukama umirovljenika jer mladi su odavno napustili Republiku Hrvatsku!

Daniel Spajić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta osvrnuo se na energetski paket mjera za nadolazeće razdoblje u iznosu od 1,6 milijarde eura u kojem će se struja subvencionirati idućih šest mjeseci dok će se plin i ogrjev subvencionirati godinu dana.

”Imao sam običaj reći da smo mi država koja svaki kvartal ima Božić jer stalno dobivamo nekakve pakete. Ovo je samo još jedna u nizu obmana Vlade Andreja Plenkovića budući vraćaju građanima nešto što su već ranije uzeli. Građani sve plaćaju skuplje od kad se desila inflacija pa je normalno da su oni ubrali više novca kroz PDV i sada se hvale kako imaju suficit, ali ne zahvaljujući dobrom upravljanju proračunskim sredstvima nego zbog inflacije. Dokaz tomu je činjenica kako nisu vratili niti jedan cent vanjskog duga, što bi mogli da imaju suficit kao što tvrde”, poručio je Spajić.

Spajić ističe kako će HEP, prema svim pokazateljima, imati dug od oko 10 milijardi kuna koji će se nadoknaditi iz proračuna Republike Hrvatske, a novac u proračun Republike Hrvatske uplaćuju apsolutno svi te dodaje kako to što Vlada ”pomaže” nije pomoć, već vraćanje jednog dijela i da se možemo nadati novim paketima pomoći kroz tri-četiri mjeseca budući se lagano krenulo u izbornu godinu.

”Čuo sam da je u paketu povećanje dječjeg doplatka koji je u Hrvatskoj socijalna kategorija, a ne pravo svakog djeteta što sam, u ime Domovinskog pokreta, već puno puta govorio u Saboru. Da su napravljene adekvatne reforme i da se upravlja državom kako treba onda bi reformom samo jednog ministarstva, primjerice Ministarstva zdravstva s dugom od 7 – 8 milijardi, svako dijete u Hrvatsko dobilo mjesečno 100 eura dječjeg doplatka i bilo bi to njegovo pravo, a ne socijalna kategorija kao u svim normalnim europskim zemljama”, jasan je bio Spajić.

Spajić smatra kako se ljudima bacaju mrvice jer umirovljenici nisu svjesni da oni pune proračun nego misle da ih pune firme i poduzeća te napominje kako inflacija nije za sve jednaka nego je za osnovne životne potrepštine ona puno veća i to uvijek plaćaju socijalno ugroženi, a za Spajića u tu kategoriju spada svatko tko prima mirovinu manju od 260 eura Republici Hrvatskoj, a takvih je gotovo 300.000 stanovnika.

”Vlada već sedam godina nije napravila potrebne reforme. Za pravu reformu morate se odreći 20 posto na uhljebe u određenim ministarstvima, a oni se toga neće odreći jer je tu njihovo biračko tijelo. Dok to ne napravimo nećemo se pomaknuti korak unaprijed. Vlada ovim paketima pogađa socijalno najugroženije skupine pa što će moja majka s 220 eura mirovine?! Sretna je što je uopće dobila išta umjesto ništa! Oni svjesno gađaju tu populaciju jer su to najodgovorniji glasači o kojima će ovisiti budućnost Hrvatske, ne o mladima jer mladi su već otišli iz Republike Hrvatske. Iskreno se nadam da će shvatiti što im Vlada Andreja Plenkovića radi jer je to sramota i smatram da se tim ljudima treba pomoći na bilo koji način”, zaključio je Spajić.


Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta