Božo Petrov u Varaždinu o opozivu ministra Kujundžića

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u pratnji saborskog zastupnika prof. dr. Roberta Podolnjaka posjetio je u večernjim satima u ponedjeljak 22. srpnja Regionalni ured Mosta NL u Varaždinu, izvijestivši mostovce Varaždinske i Međimurske županije o detaljima događanja koja su posljednjih tjedana obilježila političku scenu u Hrvatskoj, ponajprije o tobožnjoj rekonstrukciji Vlade.

-Umjesto proklamirane rekonstrukcije Vlade jasno je da ostavku treba podnijeti sam premijer Andrej Plenković, rekao je Božo Petrov. Zajedno s Robertom Podolnjakom izvijestio je mostovce o upravo podnijetom zahtjevu za opozivom ministra Kujundžića, naglasivši kako očekuju da će predsjednik Hrvatskog sabora sazvati izvanrednu sjednicu da bi se moglo glasovati o povjerenju ministru. Sazivanje izvanredne sjednice nalaže i Ustav, prema kojem se rasprava i glasovanje o povjerenju moraju održati u roku 30 dana, što je imperativni rok, naglasili su.

-Most je uputio i dopis Ustavnome sudu koji ima ovlast pratiti ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještavati Hrvatski sabor, rekao je Robert Podolnjak na sastanku u Regionalnom uredu Mosta u Varaždinu.

U nastavku je predsjednik stranke izvijestio varaždinske i međimurske mostovce o pripremi organizacijskih poboljšanja u djelovanju stranke. Potom je razgledao prigodnu izložbu fotografija nastalih na 2. BOS OPENU, Mostovu turniru u odbojci na pijesku održanom 6. srpnja na terenu Bazena Čakovec.

Regionalni ured Mosta NL Varaždin