BIVŠI PREDSJEDNIK MEĐIMURSKOG HSP-a I PODRUŽNICA BELICA PREŠLI U HSP AS

Nastavljajući širenje i snaženje stranačkih organizacija na terenu, HSP AS istovremeno radi na snaženju svog političkog projekta Pravaški kišobran. Okupljanje pravaških istomišljenika,  stranaka, udruga i istaknutih pojedinaca starčevićanskog predznaka nastavljeno je u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u Međimurskoj županiji. Na prigodnoj konferenciji za medije, stranačke zamolnice su potpisali bivši predsjednik Međimurskog HSP-a Josip Kolarić, cijela Podružnica HSP-a Općina Belica te dužnosnici iz gradova Prelog i Čakovec, te Općine Mala Subotica.

Svečano potpisivanje zamolnica održano je u Općinskoj vijećnici u Belici dana 17.12.2015. godine s početkom u 11,00 h. Potpisivanju u ime HSP AS nazočili su član predsjedništva HSP AS iz Čakovca Goran Rohaček te izabrani HSP AS zastupnici u Hrvatski sabor, glavni tajnik Pero Ćorić i predsjednik stranke Ivan Tepeš prof.

Glavni tajnik Pero Ćorić, čestitajući novopridošlim stranačkim pojačanjima, rekao je: „Kriva percepcija postoji u javnosti kako pravaštvo i stranke s Domoljubnim predznakom loše prolaze u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Nekada je Grad Čakovec u povijesti imao pravaškog gradonačelnika, a nedavno održana anketa govori kako u sjeverozapadnoj Hrvatskoj najviše katoličkih vjernika istu i prakticira redovnim odlaskom na Svetu Misu. Sve ukazuje kako politički prostor postoji, ali desno orijentirane stranke uglavnom su isticale loše kandidate. HSP AS će u budućnosti nuditi kao i u drugim dijelovima Hrvatske stručne, obrazovane i sposobne kandidate na samostalnim ili koalicijskim listama.“

Predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. komentirajući aktualnu političku situaciju te stvaranje parlamentarne većine kako bi se Hrvatski sabor konstituirao i izabrala nova, stručna i sposobna Vlada RH,  poručio je: „Premijer Milanović maltretira sve oko sebe koristeći pristup verbalnog fašizma. On itekako dobro zna kako je njegova stranka kriminalna organizacija i očito se boji toga kako uskoro kreću procesi o njegovoj stranci, ali i njegovoj obitelji. Ovo što radi zapravo je mentalni mobbing nad građanima Hrvatske. Njegov stvarni motiv zapravo je razbiti Most i konstituirati Sabor na pet minuta, a sve kako bi mogao i dalje kontrolirati medije i represivni aparat s ciljem provociranja prijevremenih izbora.

glasnogovornik HSP AS

Hrvoje Niče mag. oec.