BESPLATNI TEHNIČKI PREGLED VOZILA I U MURSKOM SREDIŠĆU

Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava međimurska u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske – stanicama za tehnički pregled vozila i ove će godine provesti preventivno-sigurnosnu akciju “Dani tehničke ispravnosti vozila” s posebnim naglaskom na tehničku ispravnost motocikla i mopeda.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane vlasnike vozila da u razdoblju od 20. do 25. travnja ove godine dođu u stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatni tehnički pregled vozila. Prilikom pregleda vozila kontrolirat će se opće stanje, kočnice, donji postroj vozila, ispušni plinovi i svjetlosna signalizacija. Vozači se u akciju uključuju dragovoljno, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje ukazivati na značaj održavanja vozila. Cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem mogućih nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila. U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, ključan čimbenik cestovne sigurnosti.

U sklopu akcije neće biti sankcioniranja vlasnika za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti uputiti u ovlašteni servis.

U slučaju da vozilo nije u propisanom roku tehnički pregledano ili registrirano, policijski službenici postupit će po odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaje sankcionirati.

 

Ističemo da tijekom provođenja akcije neće biti moguće obaviti besplatan redovni tehnički pregled vozila u vezi produženja valjanosti registracije vozila, već da je riječ o akciji čije težište je na pružanju savjetodavne i tehničke pomoći stručnih osoba u cilju uklanjanja eventualno utvrđenih nedostatka na vozilima, čime će se povećati broj tehnički ispravnih vozila na prometnicama.

Radno vrijeme stanica za tehnički pregled vozila:

 

 U Čakovcu Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec:

  • od ponedjeljka do petka od 7.00 do 20.00 sati,
  • u subotu od 7.00 do 14.00 sati.

 Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

  • od ponedjeljka do petka od 7.00 do 20.00 sati,
  • u subotu od 7.00 do 14.00 sati.

 Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

  • u ponedjeljak, srijedu i petak od 7.00 do 14.00 sati,
  • u utorak i četvrtak od 12.00 do 19.00 sati,
  • u subotu 7.00 do 12.00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

  • u ponedjeljak, srijedu i petak od 7.00 do 14.00 sati,
  • u utorak i četvrtak od 12.00 do 19.00 sati,
  • prva i treća subota u mjesecu u vremenu od 7.00 do 12.00 sati

(http://medjimurska.policija.hr/, foto Tin Tomanić)

IMG_3620