Bartulica : Pravobraniteljicu za djecu treba razriješiti dužnosti jer podržava sadržaje kojima se seksualiziraju mala djeca

 

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Nikola Bartulica održao je konferenciju za medije na temu skupljanja potpisa za razrješenje pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević zbog podržavanja sadržaja na ovogodišnjem Zagreb Prideu, a kojima su bila izložena mala djeca.

”Povod današnje konferencije za medije je moja inicijativa za skupljanje potpisa za razrješenje pravobraniteljice za djecu, gospođe Pirnat Dragičević. U zadnje vrijeme vidimo da gospođa zapravo ne shvaća svoju ulogu ni svrhu Ureda pravobraniteljice i mislim da je već vrijeme da se održi ozbiljna rasprava u Saboru”, uvodno je poručio Bartulica.

Bartulica je dodao da mu, što se tiče skupljanja potpisa, brojni zastupnici privatno govore da bi načelno vrlo rado potpisali njegovu inicijativu, a pogotovo oni iz redova HDZ-a, i da se slažu s tim da gospođa ne opravdava povjerenje te da su zabrinuti, međutim, nisu u stanju to potpisati, kaže Bartulica, jer tako to funkcionira u njihovom klubu.

”Dakle, moraju se pokoriti mišljenju vodstva i ne slijediti svoju savjest. Neću ih imenovati, ali su brojni i mislim da to ukazuje na veliki problem – da vodstvo HDZ-a danas nije u stanju prepoznati kad su dječja prava ugrožena, a govorim o scenama od subote, kada su vrlo mala djeca bila izložena stvarima kojima ne bi smjela biti izložena, i mislim da se svi moramo složiti da prerano seksualiziranje djece nije u njihovom interesu te da to vodi u potpuno krivom smjeru”, upozorio je.

Bartulica je istaknuo da će ustrajati u tome te dodao kako nije siguran u ovom trenutku hoće li uspjeti skupiti 30 potpisa, ali kaže kako je dobio podršku iz više klubova i kako smatra da to ukazuje na to da ipak u Saboru postoji svijest da ova tema zaslužuje veću pozornost.

”Još jednom ponavljam da ovo nije neka prolazna tema, već ćemo se njome baviti godinama. Ovo se događa i u drugim zemljama, ali ako već postoji Ured pravobraniteljice za prava djece, mislim da bi trebala ozbiljnije shvatiti svoj posao”, poručio je Bartulica.

Upozorio je kako je alarmantan njezin zaključak da neće ništa poduzeti, nakon što se sastala sa skupinom roditelja, te je zaključio: ”Još ću jednom reći da neću iznevjeriti sve one roditelje koji mi se javljaju zadnjih dana i traže neku konkretnu akciju”.

Služba za odnose s javnošću Domovinskog pokreta