APEL IVANE MALTARIĆ – PODRUČNOJ ŠKOLI PEKLENICA HITNO JE POTREBNO ASFALTIRANO IGRALIŠTE

Ivana Maltarić (HNS) gradska vijećnica i predsjednica Mjesnog odbora Peklenica uputila je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća apel gradskim i županijskim vlastima.

pekle 5

„Radi se o područnoj školi u Peklenici. Znamo da je zgrada proteklih godina uređivana, zamijenjena je stolarija, uređena je pozornica, a ove jeseni učenike je dočekala nova fasada. Okoliš škole i vrtića lijepo se uređuje, no ono što nedostaje je jedno asfaltirano rukometno, odnosno nogometno igralište.

Smatram da su djeca zakinuta za brojne sportske aktivnosti. Tamo imamo samo jedan travnjak s dva gola koji je zbog ovih kiša najčešće natopljen vodom i djeca se ne mogu baviti aktivnostima s kojima bi trebalo. Sat zdravstvenog i tjelesnog odgoja održava se tamo vani ispred zgrade na popločenom djelu koji je i ulaz u zgradu. Djeca se igraju graničara jer za drugo nema uvjeta.

Kao majka i građanka, predsjednica Mjesnog odbora i gradska vijećnica apeliram na gradsku i županijsku suradnju s područnom školom da se čim prije pokrene inicijativa za izgradnju asfaltiranog školskog igrališta zbog 80 djece koja polaze tu školu.“

pekle 2

Odgovor je dao gradonačelnik Dražen Srpak.

„Ovo je bila više konstatacija nego pitanje. Škola u Peklenici postoji više od 20 godina, možda 30 i moj stav je da je odmah trebalo napraviti to igralište. Znam za taj problem i o njemu sam razgovarao sa županom Matijom Posavcom pošto je Županija vlasnik zgrade. Vjerujem da će se iduće godine iznaći neko rješenje.

                                                                                  (rt, foto Tin Tomanić)

pekle 3

pekle 4