Anonymusi najavili podatke koji će potresti Rusiju: pripremaju “golemi deponij” informacija, a na novoj web stranici publici su ostavili prvu “poslasticu”

Anonymous, decentralizirana međunarodna zajednica (h)aktivista, ostaje pri svom obećanju da će izbaciti podatke koji će potresti Rusiju.

Korisnik Twittera DepaixPorteur, isti korisnik koji je prije nekoliko dana objavio vijest o masovnom izbacivanju podataka, ispustio je najnovije informacije na društvenoj stranici mikro-bloganja, uz napomenu: “Mi smo #Anonymous. Napravili smo novu stranicu za nadolazeća “curenja” i buduća anonimna propuštanja. Također smo hakirali e-poruke Rostproekta kao poslasticu, da proslavimo novu stranicu i da vas zadržimo dok čekate nadolazeći “istovar” podataka.

Rostproekt je ruska građevinska tvrtka sa sjedištem u Krasnodaru.

Hakirani mailovi Rostproekta, koji imaju ukupno 2,4 gigabajta, dostupni su na novoj web stranici i mogu se preuzeti pomoću Torrenta. International Business Times imao je priliku razgovarati s Anonymousom, a kad smo istražili sadržaj e-poruka koje su procurile, kolektiv je dao naslutiti da je “jedan tip rekao da je možda pronašao zlonamjerni softver poslan agentima FSB-a”.

Anonymous je također dostavio ažuriranje o “ogromnom” deponiju podataka koji će “odnijeti Rusiju”, a za koji je rekao da će biti dostupno “unutar sljedećih jedan do dva tjedna, najkasnije”. Kolektiv je dodao da proces učitavanja traje dugo jer su podaci veličine 1,22 terabajta.

Isti haktivistički kolektiv izveo je hakiranje printera prije nekoliko dana kako bi poslao poruku diljem transkontinentalne zemlje. Pokret je tiskao “upute protiv propagande i instalacije tor-a svim hakiranim tiskarima diljem Rusije”.

Međutim, prenijeti borbu protiv Putina ruskom narodu s napadom tiskara kako bi se poremetila propaganda Kremlja nije bio lak podvig. Kao odmazdu, Rusija je pokrenula DDoS napad na Anonymous.

– Rusija je pokušala DDoS jednu od naših web stranica, ali su napravili s**nje, nisu mogli dobiti ni više od 10.000 zahtjeva u jednom danu ili više od 20 MB propusnosti – rekao je Anonymous za IBT.

Na upit za bilo kakvu poruku ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu ili Ukrajini, Anonymous je rekao: “Isto kao i uvijek, j***š Putina i slava Ukrajini!”

(izvor: https://slobodnadalmacija.hr/, foto: ilustracija)