Andrija Tekeli o zgradi majura u Štrukovcu i drveću koje kamionima trga cerade i retrovizore

Andriju Tekelija vijećnika HSLS-a u Gradskom vijeću Grada Mursko Središće zanimalo je na zadnjoj sjednici koji su prijedlozi do sada napravljeni u vezi zgrade majura u Štrukovcu kao i drvoredi u ulici Marka Kovača te od Poljske do Rade Končara. Oni stvaraju probleme i troškove poduzetnicima i prijevoznicima zbog prevelikih krošnji. Zamolio je da se sada na jesen kada padne lišće, drveće malo uredi, sredi i obreže kako si ljudi dalje ne bi trgali cerade i retrovizore na kamionima. Neki pojedinci su čak stvar uzeli u svoje ruke pa su počeli obrezivati sami, ali to treba netko stručno napraviti da bi izgledalo kako treba.

U vezi zgrade majura u Štrukovcu gradonačelnik Dražen Srpak rekao je da se radi projektna dokumentacija koja ide prema kraju te će se kandidirati s Općinom Lendava u program INTERREG EU kao projekt pograničnog karaktera. Zgrada je zaštićena i u njoj bi se trebao nalaziti Centar za OPG-ove, laboratorij za stare vrste sjemena, multimedijski prikaz putovanja po Međimurju, kamp odmaralište i još neki aktualni sadržaji. Iako sve to ide prema kraju ipak treba reći da nema garancije da će projekt i proći.

Što se tiče spornih drvoreda zadužio je Odjel za graditeljstvo da se napravi sve što treba, da se to pogleda, a ako to Grad ne može srediti neka se uzme neka firma koja će to učiniti.

(rt, foto Tin Tomanić)