AKTUALNI SAT – 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – pitanja vijećnika – Marina Orehovec i Milorad Mihanović

Vijećnica Marina Orehovec pitala je gradonačelnika vezano uz Tekstilu ulicu u Murskom Središću – obzirom što je to županijska cesta, tko je platio asfaltiranje parkirališta oko Modeksa, Županija, Grad ili vlasnik tvrtke? Gradonačelnik se zahvalio na pitanju te je odgovorio kako radove nije platio Modeks nego tvrtka Neores. Rekao je kako su bile neke ideje da bi to trebao platiti Grad no Grad je sufinancirao pola staze u Tekstilnoj ulici obzirom što je cesta županijska, sam tepih je napravljeni od strane djelomično aglomeracije, djelomično od ŽUC-a, a ono što je van obuhvata ceste je trošak tvrtke Neores obzirom što se oni tamo parkiraju i isključivo to koriste, iako je zemljište gradsko. Vijećnica Marina Orehovec pitala je gradonačelnika vezano uz kontejner kod bivšeg graničnog prijelaza, navela je kako zna da mora biti kontejner no zanima ju bi li se isti mogao premjestiti negdje drugdje da ne bude baš na ulazu u državu. Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove naveo je kako se kontejner tamo nalazi jer je lakši pristup za kamion i da nije daleko obzirom na šetnicu i da se iz logičnih razloga tamo nalazi. Gradonačelnik je odgovorio kako misli da nije direktno baš na vidljivom mjestu, a obzirom što tamo parkiraju i kamioni i auti da se boji ako ne bi bilo mjesta kamo staviti smeće da bi onda smeće bilo po cijelom terminalu, a ono što isto zna da netko privatno koristi taj kontejner za odlaganje različitog smeća. Naveo je kako je eventualno za razmisliti da se napravi neka drvena pregrada pa da se ne vidi.

Vijećnik Milorad Mihanović postavio je gradonačelniku sljedeće pitanje: Znamo da je u naselju Štrukovec ulica od društvenog doma do nogometnog igrališta bila ugovorena za asfaltiranje. Vidimo da navedena ulica još nije asfaltirana pa me zanima što je s tim?“  Gradonačelnik je odgovorio kako se u Štrukovcu godinama obnavljaju ceste. Aglomeracija Štrukovec prijavljena je u Nacionalni program oporavka i otpornosti te je realizacija toga izgledna u idućoj godini te bi bilo bacanje novaca sad asfaltirati tu cestu, ma da je u jako lošem stanju. A u krajnjem slučaju ista cesta bi se onda i financirala iz projekta Aglomeracija Štrukovec. Naveo je da će se do kraja godine znati rezultat prijave, no ako ista ne bi prošla svakako po glavnoj cesti D209 ide kolektor kojeg bi onda financirale Hrvatske vode. Iznio je kako se vodi briga o tome i da će biti riješeno.

Drugo pitanje vijećnika Milorada Mihanovića bilo je vezano uz naselje Sitnice, odnosno kada se očekuje završetak sanacije cesta u naselju Sitnice. Gradonačelnik je odgovorio da bi prema dogovoru s tvrtkom Tegra sanacija ceste u naselju Sitnice trebala biti gotova do kraja godine.

(tekst: GMS)