AKTUALNI SAT – 9. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – pitanja vijećnika – Darija Dunjko Manhard i Dragutin Stojko

Deveta sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće održana je u subotu, 26. studenog 2022. godine u Gradskoj vijećnici s početkom u 09:30 sati. Aktualni sat trajao je sat vremena te su svi prisutni vijećnici imali pitanja za gradonačelnika.

Vijećnica Darija Dunjko Manhard pohvalila je radove na aglomeraciji te uputila gradonačelniku Draženu Srpaku pitanje vezano uz ulicu Brezje. Navela je kako je ulica Brezje opet postala trkalište – automobili se brzo voze. Iznijela je kako ju zanima hoće li se poduzeti nešto da se tamo naprave nekakvi uspornici u prometu kako bi se isto spriječilo.

Gradonačelnik se zahvalio na pohvali te naveo kako je nakon dvije i pol godine i nakon objektivnih i subjektivnih problema na projektu Aglomeracije Mursko Središće ulazimo u finale istog. Rekao je kako zahvala definitivno mora ići svima koji su bili u obuhvatu projekta Aglomeracije i zbog toga trebali istrpjeti prašinu, vibracije, rupe, blato,… no obzirom što je to ipak jedan vremenski projekt i obzirom što su ceste posljedično velikom većinom obnovljene da je to vrijedilo istrpjeti. Naveo je kako su gotovo na dnevnoj bazi bili sastanci i pozivi sa izvođačima radova da bi sve ovo došlo prema kraju. Peklenica je kompletno gotova, Hlapičina će za desetak dana biti gotova, Mursko Središće je sad zapravo u najgorem položaju jer se tu nalaze precrpne stanice, pruge,… Rekao je kako negdje iza nove godine ide priključenje domaćinstava na sustav kanalizacije. Vezano uz prometnu problematiku gradonačelnik je iznio kako nema sjednice Gradskog vijeća na kojem to nije tema i da je u redu što se to potiče i da se slaže s vijećnicima u vezi toga i da se upravo u tom cilju već puno toga napravilo od postavljanja semafora, kamera, u Frankopanskoj ulici će se uskoro postaviti svjetleća konzola. Naveo je kako shvaća inicijativu vijećnice i da će se ili postaviti kamere u Brezju ili nešto drugo što će onda nadamo se smiriti promet te je ovim putem pozvao ljude da poštuju prometne znakove. Vijećnica Darija Dunjko Manhard upitala je gradonačelnika još jedno pitanje vezano uz ulicu Brezje. Iznijela je kako zna da su stavljene mjere štednje što se tiče javne rasvjete te rekla da se ponekad dešava da je ulica Brezje u potpunom mraku, da se to dešavalo u par navrata. Gradonačelnik je odgovorio da se valjda radi o nekakvom kvaru i u tom slučaju je pozvao da ili vijećnica ili netko od stanovnika ulice Brezje kontaktira komunalno redarstvo da se provjeri javna rasvjeta.

Vijećnik Dragutin Stojko iznio je kako je prije bilo razgovora da se u naselju Hlapičina nalazi moguće arheološko nalazište kod Stare škole te je preporučeno geo snimanje istog te da ga  zanima što se radi po tom pitanju.

Gradonačelnik Dražen Srpak odgovorio je kako se to pokušavalo riješiti putem Ministarstva kulture, bilo je prijavljeno dva put, međutim Ministarstvo to nije prepoznalo kao nešto potentno. Obzirom što je gradonačelnik obišao taj lokalitet i što ima naznaka da bi tamo nešto moglo biti onda se je to i planiralo u proračunu te je tako naručeno geo snimanje u iznosu od 48 tisuća kuna te je plan da se isto napravi do kraja ove godine.

(tekst: GMS)