AKTUALNI SAT – 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće – pitanja vijećnica Marine Orehovec i Darije Dunjko Manhard

Vijećnica Marina Orehovec čestitala je gradonačelniku na saborskom mandatu te mu uputila sljedeće pitanje: vezano uz projekt PRŠI – čitala sam po portalima da će jedan dio građana tj. 80% njih imati brzinu od 100mB, a drugi 40mB, mene sad samo zanima po ćemu će se raditi ta razlika tko će koliko imati. Drugo pitanje za gradonačelnika glasilo je: dječje igralište u ulici Marka Kovača – nažalost na igralištu nikad ne vidim djecu, je li razlog tome što nema ni jedne klupe za sjedenje za bake ili roditelje ili postoji neki drugi razlog. Smatram da bi možda trebalo postaviti klupu i onda bi to dječje igralište zaživjelo.  Gradonačelnik se zahvalio na čestitki te je odgovorio kako se o projektu PRŠI već dosta pričalo i da se je vjerojatno propustilo čuti ili se nije razumjelo da je isključivi kriterij za 100mB ili 40mB brzine konfiguracija terena što znači da oni koji žive u brežnom dijelu Međimurja gdje bi bilo neisplativo povući mrežu, oni će imati brzi mobilni Internet, dakle neće se vući optika, nego će biti postavljene tri nove antene gdje će oni dobiti brzi mobilni Internet po cijeni fiksnog, a svi ostali koji su po naseljima dobivaju optiku. Vezano uz postavljanje klupica na dječjem igralištu u ulici Marka Kovača, gradonačelnik je zadužio Upravni odjel za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša i komunalne poslove da postave dvije klupice.

Vijećnica Darija Dunjko Manhard pitala je gradonačelnika je li u planu postavljanje kanta i vrećice za pseće izmete kod Osnovne škole u Murskom Središću i da će to možda potaknuti ljude da sakupljaju za svojim psima. Gradonačelnik je odgovorio da su na šetnici postavljene tri kante no u njih nitko ništa nije stavio, osim smeća, a ne ono što treba. Rekao je da je to usko povezano sa svijesti ljudi. Predsjednik Gradskog vijeća složio se da je problem o svijesti ljudi te da postoji Odluka o komunalnom redu i o držanju kućnih ljubimaca. Gradonačelnik je istaknuo da ako ćemo biti ustrajni u djelovanju da će onda doći do toga da se to radi na pravilan način iako smatra da imati kućnog ljubimca je velika obveza i da ih mnogi imaju, a da zapravo nisu svjesni što to znači. Iznio je da se pozivaju svi građani koji imaju kućnog ljubimca da se za njega brinu kako treba, da se fekalije zbrinjavaju kako treba, da ako netko nema vremena za psa bolje da ga nema, a ako ga već ima onda nek se čipira, cijepi i sve kako treba.

(Grad Mursko Središće)