Aktualni sat 6. sjednice – Milorad Mihanović i Marijana Breglec

Milorad Mihanović: Što je grad poduzeo u vezi paljevina, posebno u vezi zadnjeg incidenta u Sitnicama?

Dražen Srpak: Svjedoci ste nebrojenih apela, poziva, obilazaka, razgovora i opet se nažalost dešava neželjeni inciditent, šteta je velika. Treba ipak naglasiti da se hrastove mladice teško zapale, zapalilo se kupinje, grmlje i ostalo, što nije smjelo biti tamo i netko je to trebao očistiti. Što naravno ne znači da bilo tko ima pravo nešto paliti. U suradnji s policijom tražimo počinitelja i želimo da se nađe i adekvatno kazni. Kazna je 30 do 50 tisuća kuna, ja bih dao 100 tisuća kuna kazne, pa ako nema novce nek radi.

Milorad Mihanović: Drugo pitanje vezano je uz prometna izoliranost između Čakovca i Sitnica, odnosno Murskog Središća. Nema redovnih autobusnih linija, djeca često idu i pješke.

Dražen Srpak: Slažem se 150%, ako su svima puna usta obrazovanja, a ako se ne omogućuje djeci prijevoz nešto nije u redu. Zadužujem pročelnika da uputi dopis Upravnom odjelu za obrazovanje i kulturu Međimurske županije o tom pitanju.

Milorad Mihanović: Razgovarali smo već prije o multifunkcionalnom centru u Sitnicama. Što s tim?

Dražen Srpak: Mi smo izradili dokumentaciju, grad ne može to sam izfinancirati, već čekamo mogućnost prijave na neki natječaj. Nadam se da će biti u NPO, nacionalnom planu oporavka i otpornosti. Ako Vi preko zajednice, manjine, zastupnika u saboru možete pomoći ja ću biti jako zadovoljan i sretan…

Marijana Breglec: Ove godine je 25 godina Grada Mursko Središće. Planiraju se kakve manifestacije?

Dražen Srpak: Ove godine smo stari 25 godina, i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali u političkom ili bilo kojem drugom obliku u životu grada… Bit će proslava, kompletan program objavit ćemo uskoro, za sada mogu već reći da će 9. lipnja biti susret gospodarstvenika u organizaciji časopisa Lidera, 24.lipna proslava 140 godina vatrogastva u Murskom Središću, što će imati finale sa vatrogasnom zabavom sa špric klobasima, 25.lipnja bit će klapa Cambi, 1.srpnja grupa Magazin, 2.srpnja Opća opasnost, prije tog dana sajam domaćih proizvoda i Murska alka, a 3.srpnja gradski kotlići. Na sam Dan grada, 27. lipnja bit će svečana sjednica i obilježavanje zaustavljanja tenkova.

(GMS)