Aktualni sat 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće: prva pitanja Miljenko Cmrečak i Dragutin Stojko

Prva pitanja na aktualnom satu postavili su predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak i potpredsjednik Dragutin Stojko.

Miljenko Cmrečak: Svjedoci smo inflacije, povećanja cijene energenata. Znamo da gradski vrtić provodi EU projekte, ali ipak vidimo manjak na kraju godine. Što ćemo učiniti u vezi toga?

Dražen Srpak: Već duže vrijeme pratimo poslovanje vrtića, vidjeli smo da se neki problemi generiraju, no pošto se provode projekti htjeli smo pričekati da vidimo kakav utjecaj nove okolnosti imaju na financijsku situaciju. Iako su projekti tu da podižu standard, sigurno imaju veliki pozitivni utjecaj na financije i moramo razmisliti kakva će financijska situacija nakon projekta biti. Meni je već više puta od Upravnog vijeća savjetovano da podignem ekonomsku cijenu vrtića, međutim, ja sam to pokušavao spriječiti sve dok je moguće. Ipak, pošto se generira manjak, trebat će reagirati. Zato će na sljedećoj sjednici gradskog vijeća vjerojatno biti prijedlog o povećanju ekonomske cijene vrtića.

Dragutin Stojko: Imamo slučajeve napada pasa na bicikliste kod romskog naselja u Hlapičini i obaviješten je o tome komunalni redar. Što možete reći o tome?

Dražen Srpak: Ima dosta problema i teško ih je riješiti. Jednog psa smo uspjeli tek uz pomoć policije i više intervencija riješiti. Mehanizam postoji, ali nije lagan ako osoba koja ima psa ne surađuje. Kad se prijavi, izlazi komunalni redar, ako ne ide, onda policija, bio institut i državni inspektorat izlaze na teren.

Dragutin Stojko: Kako će se sanirati ceste na aglomeraciji u Hlapičini i Peklenici.

Dražen Srpak: Sanirat će se asfaltom i vrlo brzo, do ljeta ili rane jeseni bi sve trebalo biti gotovo.

Dragutin Stojko: Sad kod provođenja aglomeracije se opet javilo pitanje vodovoda u Hlapičini i mene i Mjesni odbor u Hlapičini zanima što se događa po tom pitanju.

Dražen Srpak: Mi smo za da vodovod u Hlapičini i nećemo poduzimati nikakvu radnju da se ugasi.

(GMS)